L'AUP considera que el govern local no està aplicant millores en la mobilitat
Política | 6 de juliol de 2020

REDACCIÓ
L'Alternativa d'Unitat Popular (AUP) creu que el govern local no està aplicant mesures per millorar la mobilitat de la ciutat en una època en què és imprescindible per les conseqüències de la covid-19. En concret, critica la reforma del pont del carrer Sant Joan, la xarxa de carrils bici l'habilitació de 4 km de carrers de convivència, que segons la formació no funciona correctament.

La formació assembleària demana explicacions al govern pels retards en el pont del carrer Sant Joan, que només ha finalitzat un 30% de l'obra i que ja acumulava molt retard abans del mes de març. A més, recorden que l'Alternativa va fer una proposta per augmentar l'espai destinat als vianants en aquest pas, donat que en el projecte original una de les dues voreres tindrà la mateixa amplada. Ara, després de la crisi del coronavirus, l'AUP considera encara més urgent replantejar el projecte per destinar més espai als vianants i introduir un carril bicicleta.

Precisament en relació als carrils bici, l'AUP critica que el govern insisteixi en desenvolupar una xarxa ciclista en forma d'anella com la que el PSC va portar en el seu programa electoral el 2015 i no una xarxa radial que vagi des dels barris fins als principals punts d'atracció. Per l'Alternativa aquest despropòsit té dues conseqüències greus: en primer lloc que els pocs quilòmetres de xarxa ciclista que hi ha estiguin infrautilitzats i que no s'hagin habilitat mesures de seguretat per als ciclistes en carrers propers a punts tan importants com l'estació de FGC.

Per últim, la formació també ha criticat l'habilitació de 4 km de carrers de convivència, és a dir, de prioritat per als vianants, ja que els considera espais insegurs i creu que la mesura és un despropòsit.

L'AUP va presentar al Ple de maig una moció per planejar la mobilitat durant els propers mesos amb tot un conjunt de propostes i que va ser aprovada, però lamenta que encara no s'ha dut a terme cap de les iniciatives.
La mobilitat és una de les grans assignatures pendents de Rubí. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí registra 7 nous casos positius de coronavirus en l’última setmana
Forçats a marxar
Lleuger descens del preu del lloguer a Rubí
Rubí registra 56 casos positius de Covid-19 i 518 casos sospitosos més en els últims set dies
Una persona amb Covid-19 va assistir a classes de zumba i cycling del Duet Sports
L’AV de la Zona Mercat lliurarà aquest mes els premis Gent del Barri, Gent de Rubí