Cartes de la Ciutadania
Opinió | 24 de juliol de 2020

Ciutadania
I aquests pressupostos ajornats, a on van?
Ja tenim clar que molts Festivals, Festes Majors i altres esdeveniments no se celebraran, a causa de la Covid. I per tant, aquest excedent de diners que no es gastaran les Administracions, a on van a parar? Com a ciutadana m’agradaria saber alguna dada més, per exemple, saber a què es destinaran aquests pressupostos de forma concreta i assabentar-me si l’Alcaldessa de la meva ciutat farà algun mega-projecte dels que tant li agraden o per contra, escoltarà i treballarà per a la ciutadania tenint en compte l’urbanisme, les necessitats “veritables” de molts barris, les zones verdes, l’habitatge i tot allò que cal en una ciutat com la nostra.

Una mica de salut ambiental ens aniria molt bé, malgrat que no sigui una mesura popular que ofereixi vots.
A Rubí per exemple, donen carta blanca per un abocador més, un abocador que es troba al costat d’una Escola.

Tenim pendent de construir també una Escola des de fa deu anys (construir una escola d’edificació sostenible que seria més econòmica i eficient) i ens falten urgències mèdiques d’algunes especialitats importants (estem parlant d’una ciutat de 77.000 habitants)

És com si sovint, alguns polítics miressin cap a una altra banda i entenc que entre tantes necessitats, propostes, eleccions és difícil prendre mesures sensates, però aniria bé una mica de meditació, que parin, escoltin i observin amb cura el que hi ha al seu voltant.

Descendeixen d’aquest microcosmos en el qual sembla que viuen la major part de la classe política i no busquen el bé comú sinó els resultats immediats i la popularitat de cara a les eleccions vinents. Que la majoria siguin iguals, no em consola.

Potser sona una mica rotund, però tant me fa, és tal com ho percebo i està clar que després de llegir sobre sous desmesurats, projectes de grans pressupostos gastats en immenses barbaritats, va minvant la credibilitat que tenim sobre ells.

Un polític honest és també un polític valent.
Cristina Gómez García


Más respeto para Rubí desde el Área Metropolitana

He vivido casi toda mi vida en Rubí, de cuyo Consistorio fue un inmenso placer ser concejal de Gobierno. Rubí, sí, una población perteneciente (para la persona que aún lo desconozca y valga la redundancia) a la provincia de Barcelona (por cierto, una provincia española pese a quien le pese), y siempre he asistido a la desconsideración de Rubí respecto a la vecina Sant Cugat (supongo que debe ser por el nivel de renta entre una población y otra, y porque durante muchísimos años su alcaldes o alcaldesas pertenecían a la extinta Convergència i Unió). Y quiero dejar claro que no tengo nada en contra de Sant Cugat, es más, me parece una ciudad espectacular : de hecho, en mi juventud estaba más en Sant Cugat que en Rubí (colegio, novias, fines de semana…). Pero pondré unos ejemplos respecto a la desconsideración expuesta : el Hospital General de Catalunya y el Centro Comercial Sant Cugat están más cerca del casco urbano de Rubí que del centro de Sant Cugat. Y lo que más me escama es que Sant Cugat es zona 1 para el Área Metropolitana de Barcelona, y Rubí es zona 2 para el tema del transporte público, es decir, siguen dejando fuera a Rubí del Área Metropolitana, cuando la distancia entre los dos cascos urbanos no llega a los 3 km. ¿La razón? Motivos políticos, la citada renta per cápita, y porque Sant Cugat linda con Barcelona. Cada vez que Rubí ha intentado solicitar “su ingreso” en el Área Metropolitana para el tema del transporte público, es decir, pasar de zona 2 a zona 1, sus demandas se han quedado en la más profunda y absoluta ignorancia. Rubí es una ciudad milenaria, que limita por uno de sus puntos cardinales con la vecina Sant Cugat, y por historia y situación, merece mucho más respeto y consideración por parte de las personas que representan al Área Metropolitana.
José Antonio Avila López
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desallotjat un local a la plaça Constitució on hi havia 17 persones al seu interior
Rubí supera els 2.000 casos positius de coronavirus
Mor el cèlebre guitarrista i cantaor Parrita, icona de la música flamenca
Desenes de rubinencs reclamen acabar el tractament o la devolució dels diners a la fallida Dentix
El Procicat posa en marxa noves mesures per prevenir el contagi de coronavirus
Arrenca la campanya de vacunació de la grip