Sis alumnes rubinencs, guardonats amb els Premis Sambori de narrativa en català
Cultura | 26 d'octubre de 2020

REDACCIÓ
Sis estudiants de la ciutat han estat reconeguts amb el Premi Sambori, organitzats per Òmnium Cultural. Els guardonats van rebre el premi en un acte de petit format que va tenir lloc el 21 d’octubre a l’Ateneu. Cada alumne va recollir el premi per separat, per tal de complir amb les mesures sanitàries establertes.

Els estudiants guardonats són Mohamed Amine Barkat, de l’escola-institut Teresa Altet, que amb “La princesa i la bruixa” ha obtingut el 3r premi del cicle inicial de primària i Gerard Puntí i Muñoz, de l’Escola Pau Casals, que es va presentar amb ‘Una amanida de contes’ i va aconseguir el 1r premi cicle superior de primària.

A més, Berta Ramoneda Masegosa i Marta Palencia Buxó, les dues de l’Institut Duc de Montblanc, amb les obres ‘Mario amb a’ i ‘L’àvia’ han guanyat el 1r i 2n premi de primer cicle de secundària respectivament. Íngrid Salas Carreras, del Regina Carmeli, amb ‘L’art ens transforma’ ha sigut premiada amb el 2n premi en la categoria de segon cicle de secundària. Finalment, Núria Gómez Ballestero, de l’Institut Duc de Montblanc, amb la narració ‘L’alliberament’ ha aconseguit el 1r premi de Batxillerat i cicles formatius.

El Premi Sambori és un premi de narrativa en català dirigit als alumnes de primària, secundària, batxillerat i cicles formatius del Principat, la Franja, Andorra i Catalunya Nord i que té com a objectius promoure la participació en un projecte comú i difondre l’ús del català i l’aranès dins de l’àmbit escolar, tot incentivant la imaginació, la creativitat i aquells valors pedagògics que es treballen en cadascun dels centres.
Íngrid és una de les guanyadores del premi.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desallotjat un local a la plaça Constitució on hi havia 17 persones al seu interior
Mor el cèlebre guitarrista i cantaor Parrita, icona de la música flamenca
Rubí supera els 2.000 casos positius de coronavirus
L’índex de creixement epidemiològic a Rubí és extremadament elevat
Confinament els caps de setmana i suspensió d’activitats extraescolars, culturals i esportives
Desenes de rubinencs reclamen acabar el tractament o la devolució dels diners a la fallida Dentix