Rubí celebra el Dia Universal dels Drets de la Infància
Actualitat | 23 de novembre de 2020

REDACCIÓ
Coincidint amb la celebració el 20 de novembre del Dia Universal dels Drets de la Infància, la Biblioteca, l’Ajuntament, el Centre Cívic del Pinar, l’Ateneu i els centres educatius de Rubí van lluir unes pancartes on s’hi podia llegir ‘Rubí amb els drets de la infància’. També es van distribuir 200 banderoles amb el mateix lema al barri del Pinar.

El Consell dels Infants i joves de la ciutat va fer lectura en vídeo d’un manifest marcat per la situació d’emergència sanitària. El manifest, redactat de manera conjunta pel Consell Nacional dels Infants i Adolescents de Catalunya, reivindica el dret dels infants i joves a estar informats i informades de les mesures que els governs prenen en la gestió de la pandèmia. El document demana més material sanitari i que es proporcioni a qui li faci falta, que les persones adultes tinguin més en compte què necessiten els infants i adolescents i que els mitjans de comunicació tractin la informació de manera entenedora per a tothom. El manifest també aposta per més vigilància i emplaça als infants i adolescents a ser responsables amb les mesures de seguretat per evitar contagis.

El Dia Universal dels Drets de la Infància se celebra cada 20 de novembre amb motiu de l’aniversari del dia en què l'Assemblea General de les Nacions Unides va adoptar la Convenció dels Drets dels Infants, el 20 de novembre de 1989. La commemoració del 20 de novembre se centra a recordar la necessitat d’escoltar la infància com a agent clau en el futur de qualsevol societat i d’ajudar-la a créixer lliure, respectant les seves diferències, garantint un entorn amable i protector, i assegurant la cobertura de totes les seves necessitats bàsiques.

En el marc del proper Ple municipal, es votarà una declaració que compromet el municipi a definir una estratègia que posi a la infància en el centre de la resposta i la recuperació a la crisi de la COVID-19, i al mateix temps reforci la consecució de les fites que marca l'Agenda 2030.

Per donar veu als nens i nenes de la ciutat, Rubí també s’ha sumat a la campanya d’UNICEF ‘El Paraigua dels nostres Drets’ a través de les xarxes socials municipals.
Infants vistualitzant el manifest a través d'un vídeo. / Ajuntament (Lali Puig)
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Atropellament mortal de dos ciclistes rubinencs a la C-1413
El servei de neteja i recollida de residus farà vaga indefinida a partir del 20 de desembre
Una persona ferida després d’un apunyalament a la plaça Constitució
Cribratge massiu per a persones de l’àrea del CAP Anton Borja a la Biblioteca
Detinguts quatre rubinencs després d'una persecució policial
El CAP Mútua comença a incorporar serveis per convertir-se un centre d’urgències