Les pantalles acústiques a Can Vallhonrat, més a prop

Imagen noticia
El Celler acollirà una festa de Cap d’Any amb dos ambients musicals
10 de diciembre de 2018
Imagen noticia
C’s presenta l’equip de campanya i carrega contra el govern local
12 de diciembre de 2018

Les pantalles acústiques a Can Vallhonrat, més a prop

Imagen noticia

El Ministeri de Foment ha encarregat un estudi per determinar l\’afectació acústica que pateixen els veïns i veïnes de Can Vallhonrat per la proximitat de l\’autopista AP-7 i l\’elevat nombre de vehicles que circulen per aquesta via. Si l\’estudi, que podria estar acabat a mitjans del 2019, confirma uns resultats de contaminació acústica elevats, com tot apunta, el Ministeri procedirà a la col·locació de les pantalles acústiques per resoldre aquesta situació.

Així ho ha confirmat l\’alcaldessa, Ana M. Martínez, qui s\’ha reunit aquest dimarts a Madrid amb el director general de Carreteres del govern espanyol, Francisco Javier Herrero. Durant la trobada, celebrada a la seu del Ministeri de Foment, Martínez ha constatat que els representants de Foment ja eren coneixedors de la problemàtica d\’aquest barri rubinenc.
L\’alcaldessa ha manifestat la seva satisfacció pel resultat de la reunió, perquè \»tot apunta que podríem estar davant del final d\’una de les reclamacions històriques del nostre municipi\».
Martínez també ha ressaltat l\’entesa amb el Ministeri de Foment i les facilitats que en tot moment ha tingut per exposar les demandes del barri rubinenc. \»Esperem que aquest sigui el mandat en el qual se solucioni un dels greuges històrics que pateix la ciutat, especialment els veïns i veïnes de Can Vallhonrat\».

La primera edil s\’ha desplaçat a Madrid acompanyada d\’una delegació rubinenca, formada pel segon tinent d\’alcaldia, Moisés Rodríguez, i pel gerent del consistori, Jordi Núñez.

Demanda històrica
El veïnat de Can Vallhonrat fa anys que reclama la instal·lació de pantalles acústiques al barri per minimitzar el soroll que emeten els vehicles que circulen per l\’autopista AP-7, molt propera als habitatges.

Tots els grups polítics municipals avalen aquesta demanda. Tant és així que, al Ple ordinari del mes de gener d\’aquest any, es va aprovar una moció per unanimitat amb l\’objectiu de resoldre els problemes de soroll a Can Vallhonrat causats per l\’AP-7. Entre altres, es va acordar instar al Ministeri de Foment a portar a terme la seva proposta d\’actuació contra el soroll definida al mapa estratègic de soroll de desembre de 2007, que contempla la instal·lació d\’una prolongació de la pantalla acústica en un tram d\’aquesta via i reasfaltar-lo amb un tipus d\’asfalt que redueix el soroll.

Aquest també va ser un dels temes que l\’alcaldessa va tractar amb la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, durant la seva primera visita oficial a Rubí, que va tenir lloc el mes d\’octubre. Cunillera va convidar l\’alcaldessa a reunir-se amb els responsables del Ministeri de Foment.