Rubí és la ciutat del Vallès Occidental amb els salaris més baixos, un 13% menys que la mitjana comarcal

Imagen noticia
Activitat a la Biblioteca per celebrar el Dia de la Mediació
23 de enero de 2020
Imagen noticia
Milers de rubinencs gaudeixen de la tradicional rua dels Tres Tombs
27 de enero de 2020

Rubí és la ciutat del Vallès Occidental amb els salaris més baixos, un 13% menys que la mitjana comarcal

Imagen noticia

Rubí és la ciutat del Vallès Occidental amb els salaris més baixos, amb una retribució mitjana de 24.388 euros bruts anuals. Les dades, que fan referència al 2017, les ha publicat l’Observatori del Vallès Occidental fa uns dies després d’analitzar les ciutats de la comarca amb més de 40.000 habitants. L’informe s’ha elaborat després de realitzar més d’un miler d’enquestes ciutadanes.

Segons recull l’informe, el sou mitjà és un 13% més baix a Rubí que la mitjana comarcal, un 8,1% més baix que la mitjana catalana i un 0,2% més baix que a la mitjana de l’estat espanyol.

En l’àmbit comarcal, Terrassa és la ciutat que més s’apropa per baix a Rubí, mentre que Sabadell està dins dels paràmetres de la mitjana catalana i Sant Cugat del Vallès té un salari mitjà que és prop del doble del de la nostra ciutat.

Una de les dades que ofereix aquest estudi, impulsat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental, és que a Rubí, com a la resta de la comarca, les diferències salarials es reflecteixen segons el nivell de formació dels empleats.

Els que més cobren són els llicenciats, enginyers i alts directius (41.000 €), mentre que les persones sense qualificació, menors de 18 anys i altres tenen el sou mitjà més baix (13.473 €).

Pel que fa als sectors d’activitat, a Rubí els treballadors de la indústria són els que perceben els salaris més elevats (28.305 €), seguits pels de la construcció (24.444 €), el transport i l’hostaleria (24.047 €) i l’administració pública, l’educació, sanitat, serveis socials i altres (23.105 €). Els que perceben el salari més baix són els treballadors de l’àmbit de la informació, les finances i les immobiliàries (21.948 €), les activitats professionals i administratives (22.809 €) i el comerç (22.837 €).

Bretxa de gènere
Una de les conclusions a les quals arriba l’informe és que la bretxa de gènere, la diferència salarial entre homes i dones, és menor en el grup d’edat entre 16 i 34 anys, tot i que continua sent molt elevada. Així, si la bretxa de gènere a la comarca és del 24,8%, en el grup d’edat d’entre 16 i 34 anys és del 15%.
Pel que fa a les dades de Rubí, la bretxa per gènere és del 21% i és, juntament amb Terrassa, el municipi de la comarca que menys en té. Sant Cugat, en canvi, és el municipi amb més bretxa de gènere, un 32%.