13 persones s’incorporen a l’Ajuntament a través de Plans d’Ocupació

L’Olímpic s’acomiada de la categoria i de l’afició amb una nova derrota
31 de mayo de 2019
Imagen noticia
Cloenda de l»Explica’ns el teu rotllo’ del Grup Fotogràfic ‘El Gra’
4 de junio de 2019

13 persones s’incorporen a l’Ajuntament a través de Plans d’Ocupació

Imagen noticia

L’Ajuntament ha incorporat 13 persones més a la seva plantilla durant 6 mesos a través del Programa complementari de millora de l’ocupabilitat 2019-2020 de la Diputació de Barcelona. D’aquests nous membres de la corporació, 10 es van incorporar el 24 de maig a la Brigada d’Obres i al Servei de Parc i Jardins. Entre aquests, hi ha oficials de paleta, peons de paleta, oficial de jardineria, peó de jardineria, oficial de fuster, oficials serrallers i lampista electricista. Tres llocs de treball més estan en fase de selecció: aparellador, arquitecte i enginyer tècnic d’obra.

Per aquestes contractacions, l’Ajuntament ha rebut una subvenció de 370.021,84 euros de la Diputació, que es dividirà en dues anualitats de 185.010,92 euros, entre el 2019 i el 2020. Aquest any es contractaran 13 persones durant 6 mesos i l’any 2020 es contractaran 13 persones més també durant 6 mesos.

El programa complementari de foment de l’ocupabilitat 2019-2020 té com a objectiu accions per millorar l’ocupació de les persones aturades i, preferentment, d’aquelles que formen part de col·lectius en risc d’exclusió social mitjançant la concessió de suports econòmics per al desplegament de plans, programes i mesures locals. En el cas de Rubí, les persones beneficiàries d’aquest programa es troben en situació d’atur i, amb caràcter específic, en situació de risc d’exclusió social.

378 contractes en 4 anys
L’Ajuntament ha contractat durant els últims quatre anys a 378 persones a través de plans d’ocupació en col·laboració amb el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC). Aquestes contractacions, que oscil·len entre els 6 mesos i l’any de durada, ofereixen experiència laboral a rubinencs i rubinenques amb dificultats per a trobar feina i els evita el risc de l’exclusió social. La majoria de perfils professionals que s’han unit a l’administració pública a través de plans d’ocupació s’han destinat al manteniment i millora de l’espai públic.