Confinament els caps de setmana i suspensió d’activitats extraescolars, culturals i esportives

Imagen noticia
L’Ateneu acollirà dues activitats relacionades amb la poesia
28 de octubre de 2020
Imagen noticia
‘Misterio en la isla. La nereida perdida’, l’última novel·la de la trilogia ‘El club de los soñadores’ de l’escriptor rubinenc Jorge Portela
30 de octubre de 2020

Confinament els caps de setmana i suspensió d’activitats extraescolars, culturals i esportives

Imagen noticia

La Generalitat de Catalunya ha anunciat noves mesures restrictives per combatre l’expansió de la covid-19, que està començant a col·lapsar el sistema sanitari, especialment les Unitats de Cures Intensives (UCI).

Al toc de queda que es va aprovar diumenge i que impedeix sortir al carrer entre les 22 h i les 6 h si no és per qüestions ineludibles, cal afegir el confinament dins del límit del municipi durant el cap de setmana. Una mesura que entrarà en vigor a les 6 h dels divendres i finalitzarà els dilluns a les 6 h. Es farà una excepció durant aquest cap de setmana per la festivitat de Tots Sants. El 31 d’octubre i l’1 de novembre es permetrà anar al cementiri d’un altre poble si aquest està a la mateixa comarca. La Generalitat també ha decidit confinar Catalunya perimetralment i només es podrà sortir i entrar del territori català per feina, anar a l’escola o tenir cura de persones dependents.

Es mantindran les classes de primària i l’ESO, però es demana que es faci parcialment l’activitat lectiva a distància a Batxillerat i cicles formatius. Les universitats continuaran amb la docència a distància.

Pel que fa a la suspensió d’activitats, la Generalitat ha decretat la suspensió de les activitats extraescolars, a excepció de les activitats programades dins les escoles i l’ensenyament d’idiomes. També s’han suspès totes les activitats esportives, incloses les instal·lacions com els gimnasos, a excepció dels que acullin competició professional.

A més, se suspenen totes les activitats culturals, inclosos els teatres i els cinemes, però els arxius, museus i sales d’exposicions romandran oberts limitant l’aforament al 30%. Les biblioteques només obriran per fer servei de préstec.

Pel que fa al comerç, es tanquen tots els centres comercials i les superfícies majors de 800 m2 que no siguin de productes de primera necessitat. Podrà continuar obert el petit comerç, amb una limitació d’aforament del 30%. Aquest mateix aforament també s’aplicarà en cerimònies religioses i civils.

D’altra banda, es manté la prohibició d’obrir per bars i restaurants, que només poden fer entregues a domicili o per emportar-se, així com dels centres d’estètica, a excepció de les perruqueries. Els parcs i jardins romandran oberts fins a les 20 h. També té continuïtat la mesura de limitar les trobades a un màxim de sis persones.

Les mesures, que estaran vigents durant quinze dies,s\’han aparovat aquest matí en un Consell de Govern extraordinari i entren en vigor aquesta matinada després de ser publicades al DOGC.