Donació a l’Arxiu de documents històrics de Josep Font i Roca

Imagen noticia
El Casal Catalano-cubà homenatja diversos revolucionaris a l’Ateneu
21 de noviembre de 2018
Imagen noticia
Protegim Ca n’Oriol demana explicacions sobre el fracàs de la jornada participativa de dissabte al parc
23 de noviembre de 2018

Donació a l’Arxiu de documents històrics de Josep Font i Roca

Imagen noticia

Els familiars de Josep Font i Roca han lliurat a l’Arxiu de Rubí documentació històrica sobre aquest rubinenc, testimoni de la República i de la Guerra Civil, on va participar en la batalla de Corbera de l’Ebre i durant la retirada de l’exèrcit republicà.

Josep Font, que va néixer el 1919 i va morir el 2012, ja va ser entrevistat per l’Arxiu el 2009, però no va ser fins a la seva mort que els familiars van trobar un diari de guerra i altres documents interessants, com 12 fotografies, cartes i programes del Centre Democràtic Republicà -on els seus pares regentaven el cafè-, 5 llibretes de quan era escolar a les Escoles Ribas i dues cartilles militars, de quan va servir a la Guerra Civil en la companyia de metralletes, i posteriorment quan va haver de fer el servei militar.

La donació de tot aquest material es va oficialitzar en un acte al Castell amb la signatura del conveni per part de l’alcaldessa, Ana M. Martínez, i els fills de Josep Font, Jaume i Pere Font i Martí.

Ara, els documents queden sota la custodia i conservació de l’arxiu sota el títol de ‘Fons Josep Font i Roca’ i, de fet, ja han estat digitalitzats.