EdRa participa en la creació d’un ‘escape room’ del festival de videojocs NiceOne Barcelona

Imagen noticia
Montverd i La Tata, premi a les millors iniciatives comercials
2 de diciembre de 2019
Imagen noticia
El món de l’espectacle i la màgia ret un emotiu homenatge a Selvin pels 50 anys de professió
4 de diciembre de 2019

EdRa participa en la creació d’un ‘escape room’ del festival de videojocs NiceOne Barcelona

Imagen noticia

L’alumnat de Cicles Formatius del Grau Superior d’Espais Interactius de l’Escola d’Art i Disseny de Rubí (edRa) ha participat en la creació de l’espai experiencial del videojoc ‘Man of Medan’, que es va exposar al festival de l’entreteniment digital NiceOne Barcelona fins a l’1 de desembre. Es tracta d’un ‘escape room’ basat en el videojoc del mateix nom, ambientat en un vaixell enfonsat, que han realitzat 650 alumnes d’arts plàstiques, disseny i Formació Professional de 32 centres de tot Catalunya, entre ells l’Escola d’Art i Disseny de Rubí.

La iniciativa neix del programa Talent ART, Innovació pedagògica creat pel Servei d’Ordenació d’Ensenyaments de Règim Especial del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Els joves de primer i segon curs de l’escola municipal d’art han treballat amb estudiants d’altres centres la interacció d’un maniquí amb aspecte de zombi de mida humana que detecta la presència dels visitants i hi reacciona amb vibració, llum i so. EdRa s’ha encarregat del disseny de la interacció i de la integració dels efectes per a proporcionar una experiència interactiva aterridora al públic. L’escola també ha sincronitzat els automatismes de les portes del vaixell amb un audiovisual que es mostra a través d’una pantalla de leds trepitjable en un ascensor. La producció disposada a terra i acompanyada de so aconsegueix una experiència immersiva sorprenent.

El festival NiceOne Barcelona és l’esdeveniment de referència per al sector dels videojocs i enguany ha arribat a la 4a edició amb la presència de 31 empreses catalanes.