L’Ajuntament ha reprès la campanya iniciada durant la tardor contra els excrements d’animals a la via pública, després de l’aturada per les festes nadalenques. En aquesta segona fase, la campanya informativa es desplaçarà a diferents barris de la ciutat, de forma itinerant. Durant els propers dies es tornaran a instal·lar banderoles al carrer per conscienciar la ciutadania de la necessitat de recollir les defecacions de les seves mascotes. De fet, la campanya s’ampliarà, pràcticament es doblarà el nombre de publicitat estàtica a la ciutat, i es comptarà amb la feina de les agents cíviques, que repartiran fulletons.
Per l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, la primera fase de la campanya va donar resultats positius, tot i que reconeix que és difícil de quantificar: “Hem notat bons resultats en les zones on es va incidir i així ens ho han dit els veïns, però és cert que ara torna a haver-hi relaxació”.
En aquesta segona fase de la campanya, diversos policies de paisà controlaran els ‘punts negres’, és a dir, aquelles zones on s’ha detectat una especial incidència d’aquestes actituds. Especialment, es controlaran els parcs infantils, segons l’alcaldessa, un dels llocs on els gossos hi tenen prohibit l’accés i on els usuaris denuncien la presència d’excrements.
124 sancions
Des que es va iniciar la campanya, a l’octubre, agents de paisà han posat un total de 124 sancions per no recollir les caques dels gossos, per portar l’animal a un lloc on està prohibit, per no dur el gos lligat o per no tenir la mascota censada, amb xip o amb la llicència corresponent. “La campanya no té una finalitat recaptatòria”, reitera la màxima responsable municipal, que ha afirmat que Rubí ha de ser “una ciutat neta i digna”.
Les sancions per no recollir les defecacions dels animals de la via pública comporten multes d’entre 121 i 600 euros, mentre que en el cas d’un parc infantil, la multa se situa entre els 601 i els 900 euros.