El Sindicat de Llogaters s’incorpora a la Mesa pel dret a l’habitatge

Imagen noticia
L’Ajuntament diu que en 3 anys podria consolidar 400 places de la plantilla municipal
8 de febrero de 2019
Imagen noticia
Andrés Medrano, escollit el candidat de Podem
12 de febrero de 2019

El Sindicat de Llogaters s’incorpora a la Mesa pel dret a l’habitatge

Imagen noticia

El Sindicat de Llogaters s’ha incorporat a la Mesa pel dret a l’habitatge a la darrera sessió d’aquest òrgan, que està integrat per Ajuntament, partits polítics i entitats que treballen en aquest àmbit. La reunió, que va tenir lloc dijous passat, va significar l’ampliació d’aquest fòrum amb la participació del Sindicat de Llogaters.

Per a la regidora de Serveis a les Persones, Marta García, «és important sumar veus en una qüestió tan vital com l’habitatge. És necessari comptar amb tothom per poder fer front a les noves necessitats i situacions que ens anem trobant.»

Durant la trobada, també es va formalitzar la revisió de les bases del Programa de captació d’habitatges privats buits al municipi per ser destinats a lloguer social. A partir d’ara, no hi haurà cap termini per als propietaris que vulguin presentar les seves sol·licituds, ja que la convocatòria restarà oberta de manera permanent. A més, s’incrementa el preu de renda que Proursa pagarà als propietaris dels pisos cedits i es passa dels 7,5 euros/m2 a 8,89 euros/m2. El topall actual de 600 euros mensuals també desapareix. A més, s’amplia l’aportació de Proursa per a possibles reformes dels 12.000 euros fins als 18.000 euros.

A la reunió també es van exposar els projectes d’adaptació d’uns locals propietat de Proursa al carrer de Belchite com a espai d’emergència temporal per acollir famílies que han hagut d’abandonar el seu habitatge, així com també s’ha presentat la promoció d’habitatges de protecció oficial per a joves al carrer de Maria Aurèlia Capmany.

Pisos buits a Rubí
El Servei d’Habitatge de l’Ajuntament de Rubí està treballant per tal d’establir quants pisos buits hi ha a Rubí. En un primer moment, s’havien comptabilitzat 4.368, fent servir dades de l’impost de les escombraries, però s’ha comprovat que aquest sistema no és exacte. Per aquest motiu, actualment el consistori ha començat a fer un reconeixement físic en aquests immobles i tot i que encara no s’ha inspeccionat tota la ciutat, els càlculs aproximats que es fan de moment és que la xifra de pisos buits a la ciutat estaria per sota dels 3.000.