Ànnia García i Ramon Capolat, els dos regidors d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) han fet pública la seva declaració de béns i patrimoni, així com l’agenda pública de l’activitat dels dos edils, tal com es van comprometre en campanya electoral.
En el primer cas, la regidora ecosocialista Ànnia García considera que “és important mostrar l’agenda dels regidors per millorar la transparència dels càrrecs públics”. Pel que fa a la declaració de patrimonis i béns, és una ampliació del document que els càrrecs electes tenen l’obligació de fer quan prenen possessió del càrrec i quan l’abandonen: “El document oficial té una carència, és un llistat dels béns però sense quantificar, en realitat no es declara res i no ofereix transparència”.
Per aquest motiu, els regidors d’Iniciativa, en el document, inclouen la càrrega hipotecaria o de lloguer, en cas que en tinguin, i també els diners que tenen actualment en comptes corrents bancaris o bé en accions o participacions.
Aquestes són les dues primeres accions que han posat en marxa els regidors d’Iniciativa per millorar la transparència, però, segons explica Ramon Capolat, en el futur hi haurà altres accions relacionades amb “les noves maneres de fer política”.
Universalitzar l’ajuda a l’alimentació als infants
D’altra banda, el grup municipal d’Iniciativa presentarà en el primer Ple del mandat una moció per millorar les ajudes a l’alimentació infantil que fa l’administració local durant l’estiu. Actualment, a través dels casals d’estiu, es presta servei de menjador per a aquells infants de les famílies més necessitades de la ciutat.
La proposta d’ICV és ampliar l’abast d’aquestes ajudes i que no s’ofereixin únicament dins del marc dels casals d’estiu: “Hauríem de ser més universalistes i garantir aquest dret no només als casals d’estiu, cal donar cobertura al màxim nombre d’infants en situació de risc”, considera Ramon Capolat.
Per ICV, el fet que durant l’estiu es bequi el menjador d’aproximadament uns 150 nens és insuficient, “tenint en compte que durant l’any hi ha més de mil nens que reben aquesta ajuda”. Capolat explica que la proposta sorgeix de la Federació d’AMPAS de Pares i Mares de Catalunya (FAPAC) i el que cal aconseguir, apunta García, “és que sigui un dret garantit i no ajudes puntuals que no arriben a tothom”.