L’Ajuntament de Rubí reprén l’activitat política aquesta setmana després de la suspensió d’aquesta el 27 de setembre per la situació a Catalunya. Diverses forces polítiques van demanar a l’Ajuntament que suspengués l’activitat política de forma temporal fins passat l’1 d’octubre. Per aquest motiu, es van suspendre les comissions informatives i el Ple ordinari de setembre i l’alcaldessa va fer una crida a la calma i la tranquilitat.
Al referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre hi van participar a Rubí 16.730 persones, de les quals 14.348 van votar Sí; 1.918 van votar No; 322 ho van fer en blanc i 144 vots van ser nuls. Tot i que a Rubí no hi va haver cap intervenció policial, les càrregues de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil també van ser protagonistes de l’1-O i van provocar que la gent surtís al carrer el dimarts amb una ‘Aturada de país’. El 3 d’octubre van sortir a Rubí milers de persones al carrer en una manifestació històrica en defensa de les llibertats i contra la repressió policial. Manifestacions que s’han tornat a produir aquest passat cap de setmana a Rubí i diversos punts de Catalunya, en aquesta ocasió per reclamar diàleg. Diumenge a Barcelona també es va produir una massiva manifestació de caràcter unionista.
Després d’aquests dies convulsos, l’Ajuntament ha decidit reprendre l’activitat política i aquesta setmana ja ha començat a celebrar comissions informatives amb els grups polítics i està previst que el 19 d’octubre se celebri un Ple. Una sessió plenària que està previst que porti a debat i votació les ordenances fiscals del 2018.
També està previst que es voti una moció de l”Alternativa d’Unitat Popular (AUP) i Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) sobre el conveni signat entre El Periódico de Catalunya i l’Ajuntament. La moció exigeix al govern que elimini del pressupost del 2018 el conveni amb El Periódico, que suposa un cost de 21.800 euros anuals.