Excepte Ciudadans (C’s), el Partit Popular (PP) i els regidors no adscrits José Manuel Mateo i María Dolores Marín, la resta de grups a l’oposició -Esquerra Republicana (ERC), l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP), Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i Veïns per Rubí (VR)- consideren que la decisió d’ampliar l’illa de vianants a partir del 3 de juliol és precipitada i improvisada. Per aquest motiu, aquests grups van demanar al govern local que ajorni l’ampliació.
Aquesta petició va ser exposada durant el debat de l’aprovació del projecte d’urbanització del carrer Maximí Fornés i Doctor Robert, un dels punts del Ple corresponent al mes de juny celebrat dijous de la setmana passada, que finalment es va aprovar amb les abstencions de CDC, VR i els regidors no adscrits.
Per aquestes formacions, s’hauria de posposar l’ampliació uns mesos i fer-la coincidir amb l’inici de les obres a Maximí Fornés, fet que ajudaria a la ciutadania a adaptar-se a les noves rutes. A més, han alertat del “caos” que es pot viure a principi de curs quan les famílies vulguin accedir als centres educatius a l’entorn de l’illa de vianants. També van defensar una visió més global del centre i la redacció d’un Pla de mobilitat.
La manca d’informació per a veïns i comerciants de la zona, la falta d’un calendari de les obres del projecte i un projecte de revitalització del comerç local van ser altres demandes de l’oposició.
La tinenta d’alcalde Maria Mas va defensar la decisió del govern, assegurant que s’havien fet diverses reunions amb els centres educatius afectats per comunicar la decisió a les famílies, amb comerciants i veïns. Mas va assegurar que l’ampliació de l’illa de vianants serà una gran fita per a la ciutat, ja que suposa la recuperació per als vianants dels carrers Maximí Fornés i Doctor Robert.
Nous projectes
El Ple també va donar llum verda a més d’una desena de nous projectes del Pla d’Inversions. Entre aquests, es van aprovar de forma unànime el projecte de consolidació i reparació de la xemeneia de l’Escardívol, la substitució de les plaques de fibrociment d’equipaments i escoles municipals i el projecte de millora de la senyalització als parcs infantils.
També es va aprovar el projecte de remodelació de la Font del Ferro que inclou la reforma de l’edifici existent, la construcció d’una nova nau per al projecte Rubiclac i la remodelació de la façana, només amb l’abstenció de CDC, votació que es va repetir en l’aprovació dels projectes inicials de la Xarxa d’itineraris Est i Oest.
D’altra banda, va tirar endavant la creació de nous aparcaments al carrer d’Antoni Sedó, que va tirar endavant tot i l’abstenció dels grups municipals de CDC, ICV i l’AUP; el projecte de creació de noves places d’aparcament al carrer de Mallorca, que es va aprovar tot i l’abstenció dels grups de CDC i l’AUP; i el projecte de senyalització d’itineraris de camins i xarxa de bicicleta que va prosperar malgrat l’abstenció dels grups d’ERC, CDC i els dos regidors no adscrits.
També va tirar endavant el projecte de millora de l’accessibilitat de cinc parcs infantils, tot i l’abstenció d’ICV i CDC, i la creació d’un parc infantil a Sant Muç, amb els vots en contra de l’AUP i les abstencions d’ERC, ICV i CDC.
Finalment, també es va aprovar el projecte tècnic de reubicació de les instal·lacions del Mercat Municipal afectades per la implantació d’un nou operador, tot i l’abstenció d’ERC i els dos regidors no adscrits, i la millora del carrer de Puccini a Can Jardí, amb l’abstenció de l’AUP.