La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler compta amb una nova programació d’activitats per a aquest semestre adreçada a un ampli ventall de públics. El regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, i el nou director de la Biblioteca, Adrià Martín, van presentar dimarts la nova temporada amb la qual volen atreure nous usuaris a l’equipament i assolir el repte d’arribar als 30.000 socis.
En aquest sentit, Moisés Rodríguez s’ha referit a la Biblioteca rubinenca com a referent cultural: “Parlem de 8.000 m2 plens de cultura i d’espais on compartir coneixements, amb prop de 27.000 socis i més de 10.000 visitants mensuals”.
Per la seva banda, el director de la Biblioteca, que s’ha incorporat a l’equipament fa tres setmanes, s’ha mostrat iŀlusionat amb el repte de dirigir la Biblioteca Municipal, que ha definit com “una fàbrica d’experiències que conviden a compartir, aprendre, investigar i crear”.
Entre les propostes de la temporada, Martín ha destacat l’XPRAS’T!, una nova activitat que convida els ciutadans que destaquen en alguna disciplina o afició a compartir els seus coneixements amb la resta d’usuaris a través de sessions divulgatives coordinades per la Biblioteca.
També s’estrena un taller de telèfons inteŀligents i tauletes per a més grans de 55 anys, organitzat en coŀlaboració amb la Fundació Pere Tarrés. Una altra novetat és el Primer Concurs de Relats Coŀlectius en línia BiblioMMT, una activitat en la qual, a partir d’un petit text de l’escriptor Pau Joan Hernández, els participants podran anar avançant escrivint petits fragments del relat de forma coŀlectiva i en línia.
El responsable de la Biblioteca també ha ressaltat el projecte I-Biblioteques, impulsat pel departament de Cultura de la Generalitat, en el qual hi participa l’equipament rubinenc. La iniciativa vol posar en valor l’estreta relació de les biblioteques i el patrimoni industrial del país, ja que moltes de les biblioteques catalanes, com la de Rubí, s’ubiquen en antics edificis industrials posteriorment rehabilitats. En el marc del projecte, es realitzaran tallers divulgatius sobre ciència i tecnologia.
També ha destacat l’organització de visites d’escoles i instituts locals.
Altres projectes que es mantindran són el programa LEXCIT, l’Aprenem o les parelles TiC.
A més, es mantenen activitats ja consolidades com el clubs de lectura per a diferents coŀlectius, l’Hora del Conte, xerrades i conferències i presentacions dels llibres.