La Generalitat transfereix la titularitat de l’avinguda de l’Estatut

Imagen noticia
La directora de la DGAIA dona explicacions sobre el centre d’emergència de ‘menes’ en un ambient molt hostil
15 de mayo de 2019
Imagen noticia
L’Escardívol es mou al ritme de Los 40 Primavera Pop
19 de mayo de 2019

La Generalitat transfereix la titularitat de l’avinguda de l’Estatut

Imagen noticia

La Generalitat de Catalunya ha transferit la titularitat de l’avinguda de l’Estatut a l’Ajuntament de Rubí. Es tracta del tram comprès entre Sant Cugat i la intersecció amb la C-1413, un canvi que és fruit d’un acord entre les dues administracions i que es va fer efectiu el dilluns quan el director general d’Infraestructures de la Generalitat va signar la petició que el consistori havia fet al Ple.

Aquest canvi de titularitat de la via obre la porta a convertir una carretera en carrer i, per tant, a iniciar mesures encaminades a pacificar el trànsit a l’avinguda de l’Estatut.

Ara, manca per conèixer quines són les alternatives a la circulació per aquesta zona, ja que es tracta d’una via que suporta molt de trànsit. En el seu moment, l’alcaldessa, Ana M. Martínez, va dir que l’E-16, la B-30 i la C-1413, amb diferents recorreguts, podrien funcionar fàcilment com a zona de pas alternativa.

Pel que fa a la reforma del carrer, fa uns mesos Martínez ja va dir que la intenció de l’Ajuntament és eliminar un carril de la circulació, implantar un carril bicicleta i ampliar la zona de passeig.

La titularitat de l’avinguda de l’Estatut és una reivindicació històrica de la ciutat i especialment dels veïns que hi viuen a prop.