La Setmana de Prevenció de Residus evita la generació de 513 kg de deixalles a la ciutat

Imagen noticia
Rubí commemora el Dia internacional contra la violència masclista amb diversos actes
25 de noviembre de 2019
Imagen noticia
Rubí Solidari, reconeguda pel Col·legi d’Advocats de Terrassa per la seva tasca en la defensa dels drets humans
27 de noviembre de 2019

La Setmana de Prevenció de Residus evita la generació de 513 kg de deixalles a la ciutat

Imagen noticia

Rubí s’ha sumat un any més a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, una iniciativa de caràcter europeu per sensibilitzar la població sobre la necessitat de reduir la generació de deixalles. Per això, del 14 al 24 de novembre s’han organitzat al municipi prop d’una trentena d’activitats mediambientals obertes a la ciutadania.

Durant la Setmana Europea, i gràcies a les diferents activitats plantejades, a Rubí s’han deixat de generar 513,25 kg de residus, segons estimacions de l’Ajuntament. Només La Gran Acció, celebrada el dissabte 16, ha permès prevenir uns 400 kg ─122,05 kg amb la venda d’articles de segona mà al Refira’t i 300 kg en concepte de joguines recollides, que es destinaran a l’entitat ASAV─. La Trocalleria ha estat una altra de les accions que ha aconseguit evitar 91,2 kg de deixalles, gràcies als 148 objectes que s’han intercanviat durant tota la setmana. Un total de 114 persones han acudit als diferents punts habilitats per fer aquests intercanvis.

Pel que fa a les diferents activitats que requerien inscripció prèvia, s’ha registrat una participació de 113 rubinencs. Tot això, sumat al miler de persones que va gaudir de les activitats programades durant La Gran Acció.

Paral·lelament, aquests dies el Servei Educatiu de Residus ha repartit 2.284 clakis a les escoles per fomentar el reciclatge de l’oli de cuina entre les famílies.