Malmesos camps de cultiu i conflicte als camins rurals per la gran afluència de gent en zones agrícoles

Imagen noticia
El CAP Mútua comença a incorporar serveis per convertir-se un centre d’urgències
6 de noviembre de 2020
Imagen noticia
Alumnes d’edRa assistiran a un taller d’immersió de fabricació digital
10 de noviembre de 2020

Malmesos camps de cultiu i conflicte als camins rurals per la gran afluència de gent en zones agrícoles

Imagen noticia

Unió de Pagesos ha denunciat que el primer cap de setmana del confinament a Catalunya, diversos pagesos han patit danys en les seves finques i camins, amb conreus aixafats o malmesos després de ser trepitjats per vehicles o persones que han entrat, caminant o fent esport, i també han trobat escombraries i restes de menjar.

Un dels llocs on s’ha detectat aquest comportament ha estat a Rubí, on la situació que es va produir per la nombrosa gent que es va acostar als camins i als camps va ser semblant a la concurrència dels dies de confinament per la pandèmia, segons ha explicat el sindicat. Aquesta actitud s’ha produït a les zones periurbanes, és a dir, a l’àrea metropolitana de Barcelona, a les comarques del Vallès, al Baix Llobregat, a l’Alt Penedès, al Garraf i al Maresme, així com també en el Tarragonès, a més de les comarques de muntanya com el Ripollès i els Pallars, on molta gent va a buscar bolets. En alguns casos, els pagesos s’han trobat persones corrents pels camps de pastura, bales de sitja rebentades a les seves explotacions i escombraries escampades en diversos camps. En d’altres, s’han trobat camins tallats per cotxes mal aparcats, manetes i passos per al bestiar oberts, filats elèctrics malmesos, deixalles a molts camps i gossos que anaven deslligats en zones on hi ha animals.

Unió de Pagesos fa una crida a la ciutadania perquè respecti els espais agraris, els camins rurals i les tasques agràries de la pagesia. D’altra banda, demana als ajuntaments que s’impliquin davant aquest problema i que informin la població en relació a la circulació dels camins i zones agràries, així com que facin complir la normativa, tant de l’ús dels camins com de les mesures que cal prendre en el context pandèmic actual. El sindicat també demana a les persones que circulen per aquestes zones que vagin identificades amb armilles reflectants quan es faci fosc per evitar accidents.