Malmesos camps de cultiu i conflicte als camins rurals per la gran afluència de gent en zones agrícoles

Imagen noticia
El CAP Mútua comença a incorporar serveis per convertir-se un centre d’urgències
6 de noviembre de 2020
Imagen noticia
Alumnes d’edRa assistiran a un taller d’immersió de fabricació digital
10 de noviembre de 2020

Malmesos camps de cultiu i conflicte als camins rurals per la gran afluència de gent en zones agrícoles

Imagen noticia

Unió de Pagesos ha denunciat que el primer cap de setmana del confinament a Catalunya, diversos pagesos han patit danys en les seves finques i camins, amb conreus aixafats o malmesos després de ser trepitjats per vehicles o persones que han entrat, caminant o fent esport, i també han trobat escombraries i restes de menjar.

Un dels llocs on s’ha detectat aquest comportament ha estat a Rubí, on la situació que es va produir per la nombrosa gent que es va acostar als camins i als camps va ser semblant a la concurrència dels dies de confinament per la pandèmia, segons ha explicat el sindicat. Aquesta actitud s’ha produït a les zones periurbanes, és a dir, a l’àrea metropolitana de Barcelona, a les comarques del Vallès, al Baix Llobregat, a l’Alt Penedès, al Garraf i al Maresme, així com també en el Tarragonès, a més de les comarques de muntanya com el Ripollès i els Pallars, on molta gent va a buscar bolets. En alguns casos, els pagesos s’han trobat persones corrents pels camps de pastura, bales de sitja rebentades a les seves explotacions i escombraries escampades en diversos camps. En d’altres, s’han trobat camins tallats per cotxes mal aparcats, manetes i passos per al bestiar oberts, filats elèctrics malmesos, deixalles a molts camps i gossos que anaven deslligats en zones on hi ha animals.

Unió de Pagesos fa una crida a la ciutadania perquè respecti els espais agraris, els camins rurals i les tasques agràries de la pagesia. D’altra banda, demana als ajuntaments que s’impliquin davant aquest problema i que informin la població en relació a la circulació dels camins i zones agràries, així com que facin complir la normativa, tant de l’ús dels camins com de les mesures que cal prendre en el context pandèmic actual. El sindicat també demana a les persones que circulen per aquestes zones que vagin identificades amb armilles reflectants quan es faci fosc per evitar accidents.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *