L’Ateneu municipal ha donat a conèixer la seva nova programació d’hivern, que inclou tallers, activitats infantils, concerts, monogràfics, conferències i cursos.
Les inscripcions per participar en les diverses propostes es poden realitzar a través d’internet i també presencialment al mateix equipament.
Pel que fa als cursos i tallers s’han programat formacions sobre salut i benestar, art i creativitat, noves tecnologies i humanitats. Entre les propostes destaca el cicle ‘Les arrels dels conflictes del present: descolonització, guerres i moviments de població’. Es tracta de dues conferències que aniran a càrrec de l’historiador local Eduard Puigventós. El 29 de febrer es parlarà de l’Àfrica i el 14 de març d’Àsia. Amb aquestes conferències es repassarà l’origen d’alguns conflictes geopolítics que marquen l’agenda internacional.
Una altra de les grans novetats de la programació de l’Ateneu durant aquest hivern és el cicle ‘A l’Ateneu en parlem’. Es tracta d’un cicle que ofereix un nou punt de trobada i reflexió per debatre i accedir a coneixements sobre diverses temàtiques d’interès social i cultural, i on destaca la taula rodona ‘Per què la República va perdre la Guerra Civil?’, a càrrec dels historiadors Ramon Batalla, Jaume Parras i Eduard Puigventós, prevista pel 25 de febrer. També hi haurà la taula rodona ‘Dones i ciència’, a càrrec de diverses dones que es dediquen a la ciència.
El tercer cicle, que és també una de les novetats de la programació, està relacionat amb la música i compta amb la coŀlaboració de l’Escola de Música Pere Burés. Porta per títol ‘En clau de sol’ i proposa un nou escenari on promoure i conèixer nous músics del gènere clàssic i femení, emfatitzant el paper de la dona en la música clàssica, amb motiu del mes de la Dona. La primera sessió d’aquest cicle va tenir lloc el dimecres i va comptar amb l’actuació de Maria Lilia Cano, que va oferir el concert de piano ‘Entre Cuba i Catalunya’.
Com és habitual en les programacions de l’Ateneu, l’equipament té el seu espai per a les activitats familiars, que tindran lloc els dissabtes de febrer i de març, i per a les xerrades de la Societat Teosòfica de Rubí, els divendres de febrer i març.
D’altra banda, s’organitza dins del marc de la programació de l’Ateneu el 3r Cicle de Jazz, amb Jam Sessions i concerts, que arrencarà el 12 de febrer.
Per últim, l’Ateneu té una oferta estable de projectes, com ara els grups de conversa ‘Aprenem’, el projecte ‘Parelles TIC’, el punt permanent d’intercanvi de llibres, un punt d’atenció sobre el conflicte amb els refugiats i un telecentre amb connexió Wi-Fi. L’horari d’aquest darrer servei és de dilluns a dijous i dissabtes de 10 a 13.30 hores i de dilluns a divendres de 16 a 20.30 hores.