Obres per renovar el clavegueram en un tram del carrer de la Pastora i de la plaça del Sol

Imagen noticia
Els establiments comercials, de serveis o de restauració locals afectats per la crisi sanitària poden demanar ajuts de fins a 1.200 €
3 de agosto de 2020
Imagen noticia
Rubí, ciutat de colors? Escac al verd!
7 de agosto de 2020

Obres per renovar el clavegueram en un tram del carrer de la Pastora i de la plaça del Sol

Imagen noticia

Aquest dilluns, el consistori ha iniciat les obres per renovar la xarxa de clavegueram del carrer de la Pastora ─entre els carrers d’Alacant i de la Font del Ferro─ i de la plaça del Sol, a Ca n’Oriol. Els treballs tenen un termini d’execució d’unes nou setmanes, aproximadament, durant les quals hi haurà afectacions de trànsit.

Aquestes obres obeeixen a un problema de filtracions d’aigües residuals en alguns edificis de la plaça del Sol, detectat aquests mesos de confinament. Després d’inspeccionar la xarxa, es va comprovar que aquesta es troba deteriorada a nivell estructural i que, per tant, aquest pot ser l’origen de les filtracions.

En total es renovaran uns 150 metres de xarxa i es col·locarà un nou tub de 400mm de PVC. També es renovaran les escomeses, els pous de registre i els embornals existents en l’àmbit d’obra.

Afectacions de trànsit
L’actuació s’executarà en dues fases. La primera, amb una durada prevista de sis setmanes, es concentrarà al c. Pastora. Serà necessari tallar el trànsit en aquest carrer, en el tram comprès entre els carrers de Segòvia i de la Font del Ferro. El veïnat que disposi de pàrquing en aquest tram no hi podrà accedir durant unes setmanes.

A mesura que avanci l’obra, s’anirà facilitant l’accés als garatges. Pel que a al transport públic, la línia L4 de l’autobús urbà es desviarà cap a l’avinguda de les Olimpíades i donarà la volta a la rotonda, baixant novament per aquesta avinguda i pel carrer de Madrid, recuperant l’itinerari habitual a la parada de Lourdes. Durant aquestes setmanes, quedaran fora de servei les parades Els Nius, Lleó, Pastora i Ca n’Oriol.

La segona fase es desenvoluparà a l’àmbit de la plaça del Sol i s’allargarà previsiblement unes tres setmanes. Durant aquesta fase pràcticament no es preveuen afectacions a la mobilitat: únicament quedarà inhabilitat l’accés a l’aparcament existent a la plaça.
En total es preveu una durada de l’obra de 9 setmanes.