Prop de 700 exalumnes i professorat, d’abans i d’ara, del col·legi Regina Carmeli es van retrobar dissabte passat al centre, amb motiu d’un dels actes del centenari de l’arribada de les Germanes Carmelites a Rubí.
L’acte, que va tenir lloc al pati de l’escola, va ser una tarda plena d’emocions, de retrobaments i sorpreses i va arrencar amb el parlament de tres exalumnes recordant amb alegria i anècdotes, el seu pas i vivències per l’escola. Tot seguit, va ser el torn de tres professores que van aportar el seu testimoni, així com de la germana Melchora Quintana, actual directora, que va destacar la gran labor educativa i humana realitzada per la família carmelita, una institució sòlida, viva, seriosa i de prestigi que educa en valors ètics i humans, fomentant el treball en equip, buscant nous desafiaments i millorant contínuament per adaptar-se als canvis i seguir sent una escola de referència.
Destacar l’emotiu parlament de Dolors Mumany, la primera mestra de català que va entrar al 1977 , que va ser pionera en l’ensenyança de la llengua i en la participació de l’alumnat a concursos literaris guanyats per l’escola.
El principal objectiu d’aquest acte, un dels més emotius i participatius del centenari, pretenia que tothom pogués reviure moments de la infància i l’adolescència, instants que majoritàriament foren inoblidables, records que van marcar moltes vides i que van servir per a donar sentit a d’altres. Així, Imma Soler, una de les exalumnes va explicar que va ser “un temps d’aprendre a jugar, temps de riure i viure una etapa de la meva vida que no oblido en un ambient i unes companyes insuperables”. També Montse Solé, exalumna, va recordar com era l’educació al Regina: “Era rígida però amb mesura, amb algun estereotip femení a superar, però amb el valor de la cultura de l’esforç i la feina ben feta”.
Després dels parlaments i les salutacions entre companyes i mestres, l’acte va seguir amb una visita a les instal·lacions del centre, on cada racó guardava retalls del passat a través d’una exposició fotogràfica i de manualitats guardades durant anys, un vídeo dels inicis de l’escola al teatre, jocs infantils al pati, una pissarra amb desitjos, antics pupitres on seure amb la bata i tornar a experimentar sensacions…
La cloenda de l’acte fou un piscolabis de germanor al pati del pavelló esportiu que va posar punt i final a la festa.