L’Ajuntament de Rubí posarà en marxa una prova pilot d’anàlisis d’ADN dels excrements de gossos al carrer per tal de poder multar els propietaris dels gossos que no els recullin de la via pública. El Ple va avalar aquesta mesura amb els vots a favor del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP), Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) i el Partit Demòcrata Català (PDC). Ciutadans (C’s), el Partit Popular (PP) i Veïns per Rubí (VR) es van abstenir.
Segons la moció, es crearà un banc d’ADN d’animals domèstics de Rubí, ja que els propietaris estaran obligats a presentar una mostra genètica en el moment de censar les seves mascotes. A més, es farà una campanya sancionadora adreçada als propietaris no censats i es col·locarà senyalització vertical a les zones verdes per alertar de les sancions.
La regidora socialista Marta García va recordar que “el govern s’ha ocupat i preocupat per fer desaparèixer els excrements del carrer”, mentre que el regidor d’Esquerra Joan Puntí va defensar que la proposta és econòmicament viable: “Volem una ciutat més agradable i neta, on no es trobin femtes pel carrer”.
En relació als partits que es van abstenir, el portaveu de C’s, José Abadías, va afirmar que “l’única raó d’aquesta moció és multar els propietaris dels gossos” i va criticar el cost que pot suposar la recollida de les mostres. Per la seva banda, el regidor de VR, Antoni García, va qualificar la mesura de “desproporcionada”.
Millora en la conservació de les zones verdes
La sessió plenària va aprovar per Junta de Portaveus millorar la conservació i el manteniment de les zones verdes i enjardinades de la ciutat i la revisió de les ordenances relacionades amb aquests espais. Entre les peticions, destaca la intenció d’adjudicar una part dels treballs de manteniment a la Font del Ferro.
D’altra banda, també es va aprovar un text sobre el Quart Cinturó demanant que s’anul·li la licitació de la redacció d’un estudi informatiu de la B-40, concretament del tram entre Terrassa i Granollers, que ha impulsat l’estat. En el text es recull que la competència sobre les infraestructures de mobilitat del Vallès recau exclusivament en la Generalitat. El text va comptar amb el suport de l’AUP, ERC, ICV i PDC, l’abstenció del PSC i VR i el vot en contra de C’s i PP.