Quatre obres aturades fins al 2021 pel desistiment de les empreses adjudicatàries

Imagen noticia
El nou pressupost català s’oblida de Rubí
7 de febrero de 2020
Imagen noticia
El Desván estrena ‘Ratitos de viaje en taxi’ aquest cap de setmana a La Sala
11 de febrero de 2020

Quatre obres aturades fins al 2021 pel desistiment de les empreses adjudicatàries

Imagen noticia

Un total de quatre obres a diferents punts de la ciutat han quedat aturades pel desistiment de les empreses adjudicatàries. Es tracta dels treballs d’arranjament de les zones verdes dels Nius, del projecte de consolidació de la xemeneia de l’Escardívol, de la millora de l’edifici administratiu del cementiri i del projecte d’ampliació del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol.

En els dos primers projectes, les obres ja s’havien iniciat, per la qual cosa ara cal tornar a licitar les obres.

Aquest és el cas del projecte d’arranjament de les zones verdes del Sector H (Els Nius), que ha de reordenar, adequar i reparar diferents àmbits d’enjardinat i accessos per a vianants que travessen i envolten la urbanització. Els treballs van arrencar a mitjans d’octubre i els executava l’empresa Tempo Facility Services SLU. L’altre projecte que ha quedat aturat després d’arrencar les actuacions ha estat el de consolidació i reparació de la xemeneia de l’Escardívol, que també es van iniciar a mitjans d’octubre per part de l’empresa Bergavia Obres, SL.

Un cop presentada la renúncia, ara l’Ajuntament ha de quantificar els danys causats a l’administració i incautar la garantia. Després de resoldre els contractes, caldrà tornar a redactar els dos projectes, aprovar-los i preparar la nova licitació.

A banda d’aquests dos casos, hi ha dos projectes més que ja estaven adjudicats i que no han arribat a iniciar-se perquè les empreses adjudicatàries també han desistit dels contractes. És el cas del projecte per a la millora de l’accessibilitat, reforma interior i cobertes de l’edifici administratiu del cementiri municipal de Rubí, adjudicat també a Tempo Facility Services SLU; i el projecte d’ampliació del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol, que havia de dur a terme Iberland Inmuebles y Reformas SL.

Segons el regidor responsable del servei de Contractació, Rafael Güeto, «hem iniciat de seguida els tràmits pertinents amb l’objectiu que les obres estiguin aturades el menor temps possible i que aquesta situació tingui la menor afectació pels veïns i veïnes», ha explicat.

Segons les previsions dels tècnics municipals, les obres no es podran reprendre fins al 2021.