Rubí mostra el Protocol per a l’abordatge de la Mutilació Genital Femenina al Departament d’Igualtat

El futbolista Víctor Sánchez fitxa pel Girona fins a final de temporada
4 de febrero de 2022
Rubí inaugura un monòlit i planta una olivera dels Guiamets per homenatjar Neus Català
7 de febrero de 2022

Rubí mostra el Protocol per a l’abordatge de la Mutilació Genital Femenina al Departament d’Igualtat

Redacció

El Protocol per a l’abordatge de la Mutilació Genital Femenina de Rubí ha estat presentat com a exemple de bona pràctica en una jornada de treball organitzada pel Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. La sessió va tenir lloc el divendres, coincidint que aquest diumenge s’ha commemorat el Dia Internacional de la Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina.

La psicòloga del Servei d’Atenció i Informació a les Dones (SIAD) ha explicat el protocol aprovat a Rubí, que articula la resposta dels diferents serveis municipals a l’hora de prevenir i tractar casos de mutilació genital femenina. El text es deriva del Protocol per a l’abordatge de la violència masclista a Rubí i es va presentar públicament el passat mes de novembre.

La jornada també ha servit per posar en comú el treball comunitari per erradicar la mutilació genital femenina dels ajuntaments de Mollet i Manlleu. 

Prevenció de la mutilació

El protocol aprovat a Rubí se sustenta en la idea de donar veu a la comunitat africana i en la capacitació i sensibilització dels agents implicats, tant en la prevenció de nous casos com en el tractament de dones que ja han estat mutilades. El protocol estableix un circuit de detecció, sensibilització i d’elaboració d’un pla d’actuació específic per a cada cas que prioritzi l’actuació preventiva. El primer nivell d’intervenció sempre és a través de les professionals de la salut, l’educació, els serveis socials, el SIAD o el servei de ciutadania. La intervenció dels cossos de seguretat i la DGAIA es contemplen en un segon nivell i, finalment, es preveu la via judicial només en última instància, quan la resta d’actuacions no hagin estat efectives.

El text també preveu la creació de la Taula municipal d’Abordatge de la Mutilació Genital Femenina, que comptarà amb la presència dels diferents agents amb l’objectiu de construir un marc de cooperació i un circuit d’intervenció per prevenir, detectar i intervenir en cas de situacions de mutilació genital femenina. 

 

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES