Rubí queda fora de la nova tarifa metropolitana del transport públic

Imagen noticia
La jove rubinenca Sílvia Boix, una de les promeses del taekwondo
29 de diciembre de 2017
Imagen noticia
Més de 3.500 persones visiten el Pessebre vivent de l’Hermandad Rociera
3 de enero de 2018

Rubí queda fora de la nova tarifa metropolitana del transport públic

Imagen noticia

Ja han entrat en vigor les noves tarifes de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i la principal novetat és la creació d’una tarifa plana per a tots els municipis que pertanyen a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que ara poden viatjar a qualsevol altre municipi de l’AMB amb una tarifa d’una zona. A la pràctica, això vol dir que ciutats com Sant Cugat, Sant Vicenç dels Horts, Molins de Rei, per posar alguns exemples, ja poden anar a Barcelona o qualsevol dels altres 35 municipis de l’AMB amb un títol d’una zona, fet que suposar un estalvi del 50% del cost del transport públic.

L’acord, històric, és el pas previ de la gran transformació que ha de partir el transport públic el 2021 quan, tots els municipis de l’AMB aplicaran tarifes pel quilometratge i no per la zonificació.

Rubí, que no forma part de l’AMB, tot i que ara mateix s’ho està plantejant, no es veu afectat per aquest canvi tarifari. Així, encara que Sant Cugat, Cerdanyola, Castellbisbal, Badia del Vallès, Barberà i Ripollet s’hagin integrat a la nova tarifa, els rubinencs poden anar a aquestes destinacions amb el títol d’una zona. Això passa perquè no s’han canviat les corones, sinó que únicament s’ha creat una tarifa plana pels municipis membres de l’AMB.

Pel que fa a la resta de tarifes, s’han congelat els preus.