Guanyar, governar i transformar. Aquest és el triple eix sobre el qual gira el programa de CiU a les municipals, que es va presentar aquest dilluns al vespre a l’Auditori Regina Carmeli. Després d’un monòleg de l’humorista Jordi Carné, Josep Rull va pujar a un escenari presidit per l’estelada i la bandera europea. El diputat convergent va començar recordant que la campanya encapçalada per Puig està tenint ressò arreu del país pel fet de ser “fresca, original i diferent”, no només entre les files convergents sinó en altres formacions polítiques.
Enllaçant amb el lema ‘Orgull rubinenc’, va subratllar la contradicció entre una ciutat sòlida en cultura tradicional i teixit associatiu i “un problema d’autoestima” en el marc d’una Catalunya “resignada i castigada”. En aquest sentit, confia que l’equip de Víctor Puig superi “el divorci rotund entre el Rubí de veritat, els rubinencs, i el Rubí institucional, el drama d’un ajuntament que actua com a fre i resignació permanents”.
Pel coordinador general de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Puig és sinònim d’una “revolució mental i actitud guanyadora” que s’han de contagiar en l’àmbit nacional. Rull veu en la federació convergent local un exemple de “rigor, sentit comú i bona capacitat de gestió per fer polítiques de progrés”, en contraposició amb “el ‘caïnisme’ depriment del PSC” i al fet que molts rubinencs “pensin que no es mereixen aquesta imatge lamentable de baralles que ens ha ofert l’ajuntament”.
Regidors “apassionats”
L’alcaldable, que es va cenyir al guió per combatre els nervis, es compromet a liderar el canvi amb “regidors que gestionin amb passió les seves àrees”, des d’un orgull rubinenc que s’ha d’entendre com a “sentiment de la pròpia dignitat o punt de geni que ens fa aixecar el cap per lluitar, no com a excés d’autoestima pels propis mèrits”.
En cultura, proposa una fàbrica de creació artística multidisciplinar al Vapor Nou dins d’un districte cultural al centre. En economia, un model de creixement al voltant de l’activitat industrial que generi ocupació “més estable, qualificada i millor remunerada”, transformant els polígons en “centres d’innovació i exceŀlència”, apostant per la formació professional i la creació d’un centre universitari.
A més, vol donar un nou impuls al comerç, dotar de més recursos els serveis socials i posar la tecnologia i la innovació al servei de l’eficiència energètica. Tot plegat, des del “consens, el debat i la participació, lluny dels despatxos”. Es tracta de renovar i mirar endavant en comptes de “condemnar la ciutat a continuar perdent oportunitats per manca de projecte o coratge”.
Després de presentar el seu equip, Puig vinculava les municipals amb el procés. “Si el 24 de maig guanyem, voldrà dir que el sobiranisme haurà triomfat arreu del país i que agafarem força i legitimitat democràtica per afrontar amb mentalitat guanyadora el 27S”. En aquest sentit, va instar a prendre com a referència els 12.000 rubinencs que van votar ‘Sí-sí’ el passat 9N, “més que la suma dels vots de CiU i ERC en les últimes municipals” i a creuar la plaça per votar l’alcalde independentista perquè “Rubí no pot quedar al marge de la història nacional i ningú pot dimitir de la seva responsabilitat amb el país”.
A CiU li queden 27 dies per “convèncer, iŀlusionar i sumar” adeptes a un projecte que pretén “fer entre tots el Rubí que mereixem”, amb un ajuntament que estigui al costat “d’aquesta nació que volem lliure”. El cant d’Els Segadors i alguns tímids crits de Visca Catalunya lliure van tancar l’acte.