Un correaigües del Bòjum enceta la programació festiva del carrer Sant Jaume

Imagen noticia
El govern incrementarà la partida dels pressupostos participatius
26 de julio de 2018
Imagen noticia
Una persona perd la vida en un incendi a un pis del carrer Joan Maragall
28 de julio de 2018

Un correaigües del Bòjum enceta la programació festiva del carrer Sant Jaume

Imagen noticia

Des de la seva estrena per la Festa Major, el Bòjum, la nova bèstia festiva de la ciutat creada per l’entitat Les anades d’olla, no es perd cap ni una i sempre està disposat a anar de gresca. Així, aquest dijous s’ha encarregat de donar el tret de sortida a la 173a edició de les festes del carrer Sant Jaume amb un correaigües. Grans i petits van quedar ben remullats, fet que s’agraeix amb la sufocant calor, i s’ho van passar d’allò més bé. Amb el correaigües i una xocolatada popular arrencaven les festes del carrer, que enguany tenen com a tema central les obres.

Posteriorment, es va inaugurar l’exposició col·lectiva d’art sota el títol ‘Atenció, obres d’art!’. Es tracta d’un conjunt d’obres realitzades per Fortià Baqués, Pep Borràs, Albert Cardona, Quim Conca, Pepe Farrés, Núria S. Lacambra, Carme Llop, Oiol Marco, Sergi Marcos, Miquel Mas, Miqui Méndez, Enric Monté i Anna Tamayo.

La jornada es va tancar amb la tradicional cantada d’havaneres, amb el grup ‘Peix fregit’, on no va faltar el típic rom cremat.

La gresca seguirà avui divendres amb una orxatada popular a partir de les 18 hores, amb la col·laboració de la residència Amanecer. Més tard, a les 21.30 hores, es farà el sopar de germanor, amb l’actuació musical de Malaka Tones, que oferirà versions.

Mercat de la rampoina
El 28 de juliol se celebrarà la 10a edició del Mercat de la Rampoina a partir de les 10 hores. Qualsevol persona pot participar-hi com a venedor, només caldrà que s’inscrigui a les 9 hores del mateix dissabte al número 13 del carrer Sant Jaume.

A partir de les 18.30 hores, s’iniciarà el tradicional campionat de botifarra. Les inscripcions, d’un cost de 3 euros per parella, es podran fer el mateix dia al número 19 del carrer Sant Jaume. La parella guanyadora tindrà premi.

A les 21 hores, hi haurà una botifarrada popular i a les 23.30 hores està prevista l’actuació del grup de rock, funk i punk Los Deleites i DJ Lerdo, amb música d’influències jamaicanes.

L’últim dia de la festa, el 29 de juliol, hi haurà un vermut musical a les 12 hores amb una classe de ball lindy-pop i posteriorment l’actuació de Swing Tenes Band, un grup de jazz amb un repertori de swing.

A les 19 hores, està prevista l’audició de sardanes amb la cobla Contemporània, amb la col•laboració del Foment de la Sardana. Per tancar les festes, a les 22 hores hi haurà el concert de Carajillo d’Anís, un grup rubinenc de mestissatge folk.