225 alumnes de Primària participen en el programa Cultura Emprenedora a l’Escola

Imagen noticia
El plenari reclama més eines per millorar la convivència al barri de Les Torres
31 de mayo de 2018
Imagen noticia
Els Gegants de Rubí, a la Trobada Comarcal del Vallès
4 de junio de 2018

225 alumnes de Primària participen en el programa Cultura Emprenedora a l’Escola

Imagen noticia

225 alumnes de 5è de Primària de les escoles Montessori, Pau Casals, Rivo Rubeo i Teresa Altet han participat aquest curs al programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE), que desenvolupa la Diputació de Barcelona en col·laboració amb les àrees de Promoció Econòmica i Educació dels municipis participants. En el marc d’aquest projecte, els infants han constituït nou cooperatives, que dissabte es van instal·lar a la plaça de Catalunya per vendre els productes que han dissenyat i fabricat.

Cultura Emprenedora a l’Escola fomenta l’esperit emprenedor i les competències bàsiques en el cicle superior d’educació primària. Durant el curs, l’alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el suport dels serveis municipals. En el cas de Rubí, tècnics de l’Oficina de Serveis a l’Empresa van visitar fa uns mesos les escoles participants i van ajudar l’alumnat en el procés de constitució de les seves respectives cooperatives especialitzades en la fabricació de productes d’artesania: Indústries Montessori i Ridem, a l’Escola Montessori; Imaginatis i Pau-K Pas a Pas, a la Pau Casals; Artesania Juvenil Escolar, Marqueting-ting i Ubuntu, a la Rivo Rubeo; i 10 Galàctic Years i Macta, a la Teresa Altet.

Cada any, el programa Cultura Emprenedora a l’Escola incorpora nous participants. Enguany, s’hi ha afegit l’Escola Rivo Rubeo.