55.301 rubinencs i rubinenques tenen dret a vot aquest diumenge

Rubí Sanitat i el col·lectiu de pensionistes criden a la participació en les eleccions de diumenge
12 de febrero de 2021
El Museu Castell arrenca la temporada amb exposicions molt diverses
12 de febrero de 2021

55.301 rubinencs i rubinenques tenen dret a vot aquest diumenge

El vot presencial requerirà enguany moltes mesures per evitar contagis. / Arxiu

Diumenge 14 de febrer tindran lloc les eleccions al Parlament de Catalunya, uns comicis marcats per la pandèmia de coronavirus que des de fa un any sacseja el món. 55.301 rubinencs i rubinenques tenen dret a vot en aquestes eleccions catalanes, un miler més que a les últimes eleccions al Parlament de Catalunya, que es van celebrar el 2017.

Enguany, el consistori ha canviat alguns col·legis electorals per garantir que la ciutadania que hagi optat per votar de manera presencial pugui fer-ho amb seguretat. Els canvis responen a la necessitat de fer servir instal·lacions on es pugui garantir la distància entre persones i amb millors accessos i sortides.

Si la jornada arrenca sense incidències, es conformaran les 89 meses electorals distribuïdes pels diferents col·legis electorals. Cal recordar que molts ciutadans escollits per sorteig per formar part d’aquestes meses han presentat al·legacions per motius diversos i és la Junta Electoral qui ha de respondre positivament o negativament a aquestes al·legacions. De fet una de les polèmiques d’aquestes eleccions en plena pandèmia és la contradicció entre les restriccions vigents i el fet d’anar a votar.

En tot cas, s’han establert franges horàries recomanades per anar a votar: de 9 h a 12 h col·lectius de risc; de 12 h a 19 h població en general, i de 19 h a 20 h per a persones en quarantena o contagiades, contactes estrets i sospitosos. També es recomana portar el vot preparat des de casa.

A més, s’haurà de fer servir mascareta en tot moment, gel hidroalcohòlic i mantenir la distància de seguretat, així com entrar i sortir pels accessos establerts.