El Museu Castell arrenca la temporada amb exposicions molt diverses

55.301 rubinencs i rubinenques tenen dret a vot aquest diumenge
12 de febrer de 2021
Victòria molt clara del PSC a Rubí en les eleccions al Parlament de Catalunya
14 de febrer de 2021

El Museu Castell arrenca la temporada amb exposicions molt diverses

Una de les exposicions girarà entorn a la moto catalana. / Ajuntament

El Museu Municipal Castell (MMUC) ja té a punt la seva nova programació. La temporada s’encetarà el 4 de març amb l’exposició ‘Pere Català i Pic. Fotografia, patrimoni i avantguarda’. La trajectòria de Català Pic, un dels exponents més importants de la fotografia catalana, permet copsar la quotidianitat de l’ofici i, alhora, seguir de primera mà la història de Catalunya des de la perspectiva d’un intel·lectual.

Català Pic és conegut sobretot com a fotògraf i com a autor del famós cartell Aixafem el feixisme. Es va implicar de ple en la modernització dels pobles de l’interior de Catalunya, promovent el turisme, l’organització dels treballadors i les millores de les infraestructures econòmiques, socials i culturals. Seduït per l’avantguarda parisenca, va introduir la fotografia i el pensament psicològic en la publicitat. És un dels exponents més destacats de l’aplicació del fotomuntatge del sud d’Europa. Juntament amb Jaume Miravitlles, va participar en la creació del Comissariat de Propaganda de la Generalitat i va ser-ne el cap d’Edicions. L’exposició sobre Català Pic es podrà visitar fins al 16 de maig.

La següent mostra que s’instal·larà al MMUC serà ‘La moto catalana: Història d’una indústria capdavantera’, que estarà oberta del 3 de juny al 19 de setembre. Es tracta d’una exposició dedicada a les nostres catalanes i, en especial, a tots els pioners que van posar la base d’una de les indústries més brillants de Catalunya, forjant una gran afició que encara persisteix avui dia.

‘El món del treball industrial’ tancarà la temporada al MMUC. Del 7 d’octubre al 8 de gener, els visitants podran conèixer el rerefons social que va propiciar la lluita de la classe obrera catalana per unes condicions de vida i de treball dignes i per aconseguir el reconeixement dels seus drets socials.

Exposicions a l’Aula Cultural i l’Antiga Estació
L’Espai Expositiu Antiga Estació i l’Espai Expositiu Aula Cultural també oferiran tot un seguit d’exposicions els propers mesos. En el cas de l’Aula Cultural, els rubinencs podran visitar ‘Victor Mateo’. Obra pictòrica del 4 de març al 2 de maig. L’artista (Tànger, 1945), hereu de la tradició de l’expressionisme abstracte, es caracteritza per expressar, sense límits, les preocupacions més vivencials, utilitzant la pintura com a llenguatge dels sentiments.

Pintura de l’artista Víctor Mateo.

Del 3 de juny al 31 de juliol serà el torn de l’artista rubinenc Rafa Gascón, que esposarà ‘Realisme vs bucolisme’. Gascón presentarà la seva evolució com artista i exposarà les seves darreres obres combinades amb produccions més antigues.

Una altra de les propostes que es podrà veure a l’Espai Expositiu Aula Cultural serà ‘Bitter Sweet Soft. La resiliència del poble saharaui’, del 16 de setembre al 31 d’octubre. Aquest projecte enfoca la seva mirada en la vida quotidiana, on la família és la pedra angular dels campaments. En aquest paratge inhòspit, també hi brollen esperances: els seus habitants s’aixequen per a rebel·lar-se contra la condemna de l’oblit, contra la desolació.

I els tradicionals diorames de Nadal tancaran temporada a l’Aula Cultural del 12 de desembre del 2021 al 9 de gener del 2022. Diferents membres de l’Associació de Pessebristes de Rubí construeixen cada any uns pessebres de gran format, on es representen les diferents escenes de la infància de Jesús.

Pel que fa a l’Espai Expositiu Antiga Estació, la temporada arrencarà l’11 de febrer amb ‘Un nuevo resurgir’, de l’Associació Mujeres Creativas del Vallès. Les vuit artistes que participen en aquesta mostra, que es podrà veure fins al 14 de març, expressen amb delicadesa que la il·lusió va més enllà de tota creativitat.

L’escultor Xavier Costa, que després d’una llarga trajectòria artística ha decidit instal·lar el seu taller a Rubí, exposarà ‘Màscares’ del 30 d’abril al 18 de juliol. Es tracta d’una selecció d’obres en pedra i fusta que representen diferents fisonomies.

Del 9 de setembre a l’1 de novembre, artistes del taller de l’Anna Tamayo oferiran la mostra col·lectiva ‘Remedios Varo. El Surrealisme reinterpretat’.

I, per finalitzar, el MMUC exposarà les darreres incorporacions al fons municipal del 18 de desembre al 31 de gener del 2022.

Espectacles i tallers per als més petits

D’altra banda, el Castell manté una programació regular de tallers familiars sota el títol Diumenges al MMUC. Totes aquestes propostes són gratuïtes i van dirigides als infants entre 3 i 12 anys.

La primera de les activitats és ‘Espectacle de titelles. La Caputxeta vermella i el follet’, de Titelles Vergés el 21 de març. El 25 d’abril serà el torn de la proposta ‘Espectacle de màgia’, a càrrec d’Òscar Sanjuan.

‘Petits Cuiners’, a càrrec d’Artistic Events, es posarà en escena el 23 de maig, per a infants de 5 a 12 anys.

El 24 d’octubre hi haurà el Taller la Castanyera, a càrrec d’Artistic Events i el 21 de novembre el Taller de boles de boles de Nadal personalitzades, també a càrrec d’Artistic Events.

Deixa un comentari