A Rubí s’han registrat fins al moment 135 casos positius de coronavirus

Imagen noticia
Dues persones ferides lleu en un incendi d’un traster aquesta matinada
30 de marzo de 2020
Imagen noticia
Un hotel de Rubí acollirà malalts de coronavirus de l’Hospital General
1 de abril de 2020

A Rubí s’han registrat fins al moment 135 casos positius de coronavirus

Imagen noticia

Segons les dades territorials que ofereix el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, fins aquest dilluns hi havia comptabilitzats 135 casos positius de COVID-19 a Rubí.

El primer cas es va detectar el 12 de març, el primer dia que es va començar a fer la PCR, una prova per determinar si el virus està present en l’organisme. A partir d’aquest dia, es van començar a fer molts més testos a persones que presentaven símptomes compatibles amb la malaltia i el 17 de març el nombre de casos de coronavirus va fer un primer pic amb 10 nous positius.

Tot i això, en els següents dies el nombre de positius va anar a la baixa fins que es va disparar entre el 25 i el 27 de març, moment en què a Rubí es va arribar a un pic de contagis. En tres dies es van diagnosticar 78 casos nous. A partir d’aquest moment, la tendència ha anat a la baixa i aquest dilluns es van detectar 6 nous positius.

En total, s’han fet 283 PCR, de les quals 135 han donat positives i 148 negatives.
Les dades que aporta el Departament de Salut no inclouen el nombre de defuncions ni tampoc el nombre d’altes, però segons ha pogut comptabilitzar Diari de Rubí, almenys quatre rubinencs ja han mort per coronavirus.