Accions de neteja del bosc a Can Roig per prevenir incendis forestals

La UE Rubí perd a casa i es queda sense el seu màxim golejador
2 de febrero de 2022
Xerrada sobre el món de la il·lustració a Lectors al tren! per l’aniversari de Nórdica
2 de febrero de 2022

Accions de neteja del bosc a Can Roig per prevenir incendis forestals

Redacció

L’Associació de Propietaris Agro-Forestals de Castellbisbal, Rubí, Abrera i Ullastrell (Associació RUCA) està duent a terme la gestió forestal de cinc parcel·les privades de Can Roig. L’actuació s’emmarca en el conveni de col·laboració signat entre els ajuntaments d’aquests quatre municipis i la Diputació de Barcelona per a la prevenció d’incendis forestals mitjançant el foment de la gestió forestal estratègica.

Els treballs estan subvencionats per l’Oficina de Prevenció d’Incendis de la Diputació i tenen per objectiu reduir el risc d’incendi i afavorir que els arbres que es deixen a les parcel·les es puguin desenvolupar millor.

L’Associació RUCA, impulsada per la Diputació, pretén facilitar la regeneració i restauració dels terrenys forestals on es van produir els incendis dels anys 1994 i 2005, que van afectar boscos de Rubí, Castellbisbal, Ullastrell i Abrera.

L’Ajuntament de Rubí ha fet d’intermediari entre els propietaris forestals i l’entitat per tal que formin part del projecte i es puguin beneficiar de les subvencions que ofereix l’Oficina de Prevenció d’Incendis. Alhora, aquesta actuació representa un benefici pel municipi, ja redueix el risc d’incendi. “Ara a l’hivern és el moment d’apagar els incendis de l’estiu. A Rubí tenim una massa forestal que cal gestionar per minimitzar riscos i és en aquest context on s’emmarquen aquestes actuacions”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Andrés Medrano.

Reduir la massa forestal per enfortir-la

Entre les tasques que s’estan duent a terme, destaquen els treballs d’aclarida de millora per reduir la densitat actual, que en molts punts supera els 10.000 peus/ha. L’objectiu d’aquesta actuació és reduir el risc de foc i potenciar un millor creixement dels peus. També es realitzarà una poda dels arbres que es deixin per trencar la continuïtat vertical entre el sotabosc i les capçades dels arbres i evitar que un incendi de sotabosc pugui esdevenir un incendi de capçades.

A banda, es farà una selecció de tanys ─els brots que surten a la soca d’un arbre─, prioritzant les alzines davant dels pins.

 

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES