ACR mostra com Can Balasc es prepara per rebre residus

Imagen noticia
Més de 80 extreballadors de Cremalleras exigeixen el cobrament del deute
14 de enero de 2014
Imagen noticia
Empresaris i autònoms s’informen sobre les novetats en la Reforma Fiscal
16 de enero de 2014

ACR mostra com Can Balasc es prepara per rebre residus

Imagen noticia

A través d’unes fotografies, Alternativa Cituadana de Rubí (ACR) vol demostrar «les activitats il·legals» que realitzen les empreses gestores de Can Balasc, FSM Vertispania i Arrins SL, dins l’òrbita de TMA Grupo Sánchez, gestor de Can Carreras.

Segons la formació independent, l’empresa encara no té permís per construir un abocador i per tant, els moviments de terres que pot fer estan limitats a l’extracció. En canvi, segons assenyala ACR, els gestors han iniciat ja les tasques perquè Can Balasc es transformi en un futur en un abocador. En les imatges es veu com està instal·lada la capa que drena el fons del vas, les canonades i les basses de lixivats. A més, els veïns es queixen que des de les 6 hores senten el soroll de màquines i camions dins del recinte.

Alternativa també alerta que a Can Balasc s’està construint una rasa paral·lela al camí i sospita que servirà per aixecar un mur que impedeixi la visió des de l’exterior, una actuació que segons el Pla Espacial Urbanístic de Can Carreras i Can Balasc, actualment suspès, s’hauria de fer amb arbrat.
Altres irregularitats

Però els moviments il·legals no s’acaben aquí, segons Alternativa, ja que també denuncien que el forat de l’extractiva Tejala se segueix ampliant sense que es comercialitzi el que s’extreu, així com que a Can Canyadell es continuen abocant residus impropis, com ara pladur, fusta, cartró, plàstic, pneumàtics, guix, bidons i llaunes de pintura.

Per tot això, la formació demana una reunió urgent de la mesa dels abocadors per tractar aquesta qüestió, així com també exigeixen responsabilitats a l’Agència de Residus de Catalunya.