Més de 80 extreballadors de Cremalleras exigeixen el cobrament del deute

L’Ateneu Municipal enceta el 2015 amb una nova programació d’activitats
13 de enero de 2014
Imagen noticia
La Biblioteca acull una mostra dedicada a la soprano Mercè Plantada, la veu de Rubí
15 de enero de 2014

Més de 80 extreballadors de Cremalleras exigeixen el cobrament del deute

Imagen noticia

Més d’una vintena de persones s\’han manifestat avui al matí davant de l’empresa Cremalleras de Rubí. Són extreballadors de l’empresa que van marxar de Cremalleras Rubí al 2010 després de molts mesos sense cobrar la seva nòmina i que després d’un concurs de creditors van pactar amb l’empresa el 2011 cobrar la indemnització per acomiadament en fraccions de 6 anys.

En total, són 86 les persones que es troben en aquesta situació, i que han cobrat el 15% del deute al 2012 i al 2013, i que a partir del 2014 i fins al 2017 havien de cobrar el 85% restant, depenent del cas. Cremalleras Rubí va optar al 2014 per pagar de forma mensual als treballadors, però aquest mes de desembre no ha abonat la quantitat corresponent i l’empresa els ha comunicat que no té liquiditat per continuar-los pagant: «Volem cobrar els diners que ens deuen, és injust i ens sentim enganyats, perquè quan vam marxar ens va dir que l’empresa tancava i al cap d’un temps va tornar a contractar més treballadors, estem farts de mentides», explica Matilde Blanes, una de les afectades.

D’entre els 86 afectats, la majoria són persones de més de 50 anys, que ja han deixat de cobrar la prestació d’atur i que tenen moltes dificultats per trobar una nova feina. A més, en alguns casos els dos membres de la parella estan afectats.

Segons ha explicat el director general de Cremalleras Rubí, Rafael Barbé, els extreballadors han deixat de cobrar perquè l’empresa «es troba en concurs de creditors i està a l’administració judicial». Aquest període s’allargarà durant, com a mínim, 5 mesos, durant els quals els extreballadors no cobraran cap part del deute. I quan acabi, hauran de tornar a signar un nou conveni de liquidació del deute amb els nous administradors.