Acte institucional al Celler per commemorar el 58è aniversari de la rierada del 25 de setembre de 1962

Imagen noticia
Conveni per assessorar les persones que tenen problemes per pagar el lloguer o la hipoteca
23 de septiembre de 2020
Imagen noticia
Doble victòria de Jordi Torres a Jerez en el Campionat d’Espanya de Superbike
28 de septiembre de 2020

Acte institucional al Celler per commemorar el 58è aniversari de la rierada del 25 de setembre de 1962

Imagen noticia

El consistori ha organitzat per aquesta tarda al Celler un acte institucional coincidint amb el 58è aniversari de la rierada del 25 de setembre de 1962, un tràgic succés en el qual hi van perdre la vida unes 600 persones aproximadament, tot i que la xifra exacta es desconeix, ja que hi havia molta gent que no estava censada. Les intenses pluges d’aquella nit van provocar un l’augment del cabal i el desbordament de les rieres de Palau i de Rubí. L’aigua va arrasar barris sencers a poblacions com Terrassa, Les Fonts, Sant Quirze o Rubí, on les zones de l’Escardívol i de la Font de la Via van desaparèixer.

L’acte arrencarà a les 17.45 h amb la benvinguda als assistents i la projecció de l’audiovisual ‘Testimonis de la Rierada 25-S’. Posteriorment, tindrà lloc un parlament institucional de l’alcaldessa, Ana M. Martínez i la lectura dramatitzada d’un fragment de l’obra ‘El hijo del aguacero’ de Josep M. Riera.

Finalment, s’emetrà un audiovisual de l’escola de ball 8Temps, qui també oferirà una interpretació de dansa contemporània.

Seguint les directrius sanitàries per la pandèmia de coronavirus, s’establirà un circuit d’entrada i sortida a l’acte, amb distància de seguretat i els assistents hauran de dur la mascareta.