Activistes internacionals visitaran Rubí pel projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

Imagen noticia
Centenars de rubinencs es manifesten contra l’empresonament dels cinc polítics catalans
24 de marzo de 2018
Imagen noticia
Rubí Brilla ha posat en marxa una finestreta energètica itinerant
27 de marzo de 2018

Activistes internacionals visitaran Rubí pel projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

Imagen noticia

Rubí entrarà a formar part del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans amb l’aprovació, al proper Ple municipal, de la declaració institucional d’aquesta xarxa de municipis. En el marc d’aquesta iniciativa, impulsada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la ciutat rebrà la visita de diversos activistes internacionals en drets humans entre el 10 i el 14 d’abril.

La programació s’iniciarà el dimarts 10 d’abril a la Biblioteca amb una taula rodona sobre els drets de la infància i la presentació del projecte. El debat comptarà amb la participació, entre altres, de l’exmissioner Chema Caballero, representants del Consell dels Infants i Adolescents de Rubí, a banda del periodista i membre de Rubí Acull Roger Cuartielles, que s’encarregarà de moderar-lo.

En els dies posteriors, se celebraran xerrades i tallers a diversos instituts de la ciutat i a l’Espai Jove Torre Bassas, on es parlarà de drets LGTBI, medi ambient i educació, entre altres. Aquestes activitats aniran a càrrec dels defensors dels drets humans Patricio Vindel, Yolanda Oquelí i Silvia Berrocal. Les jornades es tancaran el dissabte 14 d’abril amb una proposta artística protagonitzada per l’activista brasiler Dimir Viana que tindrà lloc l’Ateneu.

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, s’ha felicitat per l’adhesió de Rubí a la xarxa de Ciutats Defensores dels Drets Humans, que «ve a demostrar el compromís, la sensibilitat i l’aposta de la ciutat en relació a la defensa dels drets humans». Per la Síndica de Greuges, Milagros Calleja, que va ser una de les persones que van impulsar l’entrada de Rubí al projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, aquesta iniciativa representa una oportunitat per «donar visibilitat als drets humans i als defensors i defensores que treballen fora de les nostres fronteres en temes molt interessants».

La reflexió al voltant dels drets humans també està present a Rubí des de divendres passat gràcies a l’intercanvi internacional Painting Human Rights, organitzat per l’entitat Fedelatina amb el suport de l’Ajuntament i del programa Erasmus+ de la Unió Europea. Una trentena de joves entre 18 i 25 anys provinents de Catalunya, Itàlia, França i Portugal ja es troben a Rubí per formar-se en matèria de drets humans i intercanviar experiències.

La programació inclourà sessions de treball internes a la Torre Bassas però també activitats obertes a la ciutat, com una gimcana, una sortida per l’entorn natural i una pintada de grafitis a la plaça de Ca n’Oriol.