Ajuts per pagar el lloguer per a les persones afectades per la crisi econòmica

Imagen noticia
Desaparegut un rubinenc des del 4 de maig
19 de mayo de 2020
Imagen noticia
Vermut musical del CRAC amb el grup Pep’s Show Boys i Heydigger
21 de mayo de 2020

Ajuts per pagar el lloguer per a les persones afectades per la crisi econòmica

Imagen noticia

La Generalitat de Catalunya, a través de la Secretaria d’Hàbitat Urbà i Territori, ha convocat una línia d’ajuts al lloguer de 14,5 milions d’euros, una partida que forma part de la línia específica d’ajuts de l’estat espanyol per al pagament del lloguer.

La subvenció va adreçada a les famílies arrendatàries que es trobin en situació d’atur, Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) o que hagin vist reduïda la seva jornada de treball de forma que els suposi una pèrdua d’ingressos. L’ajut que es concedirà serà directe i s’haurà de destinar a pagar la quota mensual o a cancel·lar els microcrèdits que la família hagi demanat a través de l’Institut de Crèdit Oficial, uns ajuts transitoris oberts per l’estat per fer front a les conseqüències del coronavirus.

L’ajut concedeix un màxim de sis mensualitats de la renda de lloguer, des d’abril fins a setembre, i per un import màxim mensual que varia segons la ubicació de l’habitatge. A Barcelona ciutat i la seva demarcació és de 750 euros, a Girona i Tarragona, de 500 euros, a la demarcació de Lleida, de 450 euros i a les Terres de l’Ebre, de 350 euros. Els ajuts es concediran per orde d’entrada a les sol·licituds al registre corresponent quan aquestes vagin acompanyades de la documentació completa fins a exhaurir el pressupost.

Requisits
Per accedir als ajuts, cal que la persona sol·licitant sigui titular d’un contracte de lloguer, que l’habitatge constitueixi el seu domicili habitual i que, a causa de la covid-19, es trobi en una situació sobrevinguda de vulnerabilitat econòmica que es pugui acreditar. El conjunt d’ingressos de la unitat familiar al mes anterior a la sol·licitud de l’ajut no pot superar els 1.613,52 euros mensuals, tot i que es pot ampliar el topall en cas de famílies que tenen membres amb diversitat funcional o que no poden treballar per malaltia greu.

D’altra banda, cal que la renda de lloguer, més les despeses i subministraments bàsics de l’habitatge iguali o superi el 35% dels ingressos nets de la unitat familiar. També cal que l’import mensual del lloguer sigui com a màxim de 900 euros.

Presentació telemàtica
Les persones interessades poden sol·licitar l’ajut fins al 30 de setembre preferentment a través d’un formulari electrònic i poden consultar tota la informació sobre aquest ajut al web de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. També s’ha posat en funcionament un número d’atenció telefònica específic, el 900 922 841, per atendre les persones interessades a sol·licitar l’ajut i assessorar-les. L’atenció telefònica es farà de 9 h a 14 h.