Alentiment en el contagi de coronavirus a Rubí durant la darrera setmana

Imagen noticia
Carolina Alabau inicia el cicle envelaRts amb un recital al terrat de l’Escardívol
17 de junio de 2020
Imagen noticia
Rubí amb les persones refugiades
19 de junio de 2020

Alentiment en el contagi de coronavirus a Rubí durant la darrera setmana

Imagen noticia

L’evolució de l’epidèmia a la ciutat sembla que comença a remetre després que durant la darrera setmana no s’hagi diagnosticat cap cas positiu i s’hagin detectat 133 sospitosos. Aquestes dades contrasten amb les dels darrers mesos, però també amb les de principis de juny, quan la ciutat va superar els 3.000 casos entre positius i sospitosos.

Els casos positius són aquells detectats per una prova, mentre que els sospitosos els diagnostica un facultatiu atenent els símptomes que presenta. A Rubí, fins aquest dimecres s’havien diagnosticat 542 casos de positius, dels quals 491 han estat diagnosticats amb una prova PCR, la més fiable, 19 amb un test ràpid i 32 amb una prova ELISA, que no només detecta si la persona té la malaltia, sinó també els anticossos per saber si ha estat malalt durant els darrers mesos. Del total de positius, 334 són dones i 208 són homes.

Pel que fa als casos sospitosos, hi ha 2.851 rubinencs en aquesta situació, dels quals 1.814 són dones i 1.037 són homes. En total a la ciutat hi ha 3.393 casos de coronavirus entre positius i sospitosos.

Pel que fa a les dades de mortalitat municipals aquestes no s’han facilitat. Segons la Generalitat de Catalunya, al Vallès Occidental han mort des de l’inici del brot epidèmic 1.414 persones, de les quals 5 morts s’han produït durant la darrera setmana. Es tracta de la tercera comarca amb més mortalitat per coronavirus de Catalunya per darrere del Barcelonès i el Baix Llobregat.