Alerta per inundacions i fort vent a partir de dimarts al litoral

Imagen noticia
Una empresa rubinenca de líquids per cigarretes electròniques es converteix en una fàbrica de gels hidroalcohòlics
17 de abril de 2020
Imagen noticia
Daniel Vela guanya el concurs de fotografia de confinament d’El Gra
21 de abril de 2020

Alerta per inundacions i fort vent a partir de dimarts al litoral

Imagen noticia

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l\’alerta del Pla Especial d\’Emergències per Inundacions de Catalunya, l\’INUNCAT per la previsió de pluges que poden donar acumulacions destacades demà a les comarques del litoral, especialment al nord-est del país i que poden fer augmentar els cabals d\’alguns rius i rieres. També s\’ha activat l\’alerta del pla VENCAT pel fort vent previst a partir de demà al migdia i fins dimecres al litoral central i nord de Catalunya.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu la possibilitat de superar el llindar d\’acumulació de 100 litres/m2 en 24 hores demà dimarts a les comarques de la Garrotxa, Gironès, Pla de l\’Estany, Selva i Vallès Oriental, i amb menor probabilitat a les comarques de l\’Alt i Baix Empordà, Maresme, Osona, Moianès, Bages, Vallès Occidental, Baix Llobregat i Barcelonès. A més, es preveu la fosa de neu a causa de les pluges en cotes altes i per tant cal evitar apropar-se als rius Muga, Ter, Tordera i Fluvià.

Protecció Civil recomana extremar la precaució en cas d\’aquelles persones que hagin de sortir al carrer, especialment al voltant de rius i rieres perquè poden portar aigua abundant de forma sobtada i convertir-se en una zona extremadament perillosa.

D\’altra banda, pel que fa a l\’afectació del vent, el vent de component est demà dimarts a partir del migdia i fins al dimecres a les comarques del litoral de Barcelona i Girona. Cal extremar les precaucions en la circulació tant a peu com en vehicle per la possible caiguda de branques o altre mobiliari urbà.
Per últim, el Servei Meteorològic de Catalunya també preveu per demà un fort onatge amb més de 2,5 metres d\’alçada amb mar de fons de l\’est.