Alta participació en la commemoració del Dia de les Persones amb Diversitat Funcional

Imagen noticia
Una seixantena de nois i noies integren el nou Consell dels Infants i Adolescents de la ciutat
3 de diciembre de 2018
Imagen noticia
EL RUBÍ D’ABANS: Els camps del Cairot
5 de diciembre de 2018

Alta participació en la commemoració del Dia de les Persones amb Diversitat Funcional

Imagen noticia

La plaça del Doctor Guardiet va acollir diumenge els actes centrals del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional, que es commemora el 3 de desembre. Centenars de ciutadans van passar durant tot el matí per les activitats lúdiques i de sensibilització que va organitzar l’Ajuntament amb la col·laboració de diverses entitats de la ciutat.

La jornada va apropar a la ciutadania la tasca que desenvolupen entitats com el CEF Can Mir, AVAN, el CE Horitzó, APDIR, el Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol i l’AMPA d’aquesta escola, el Servei de Rehabilitació Comunitària de Rubí, Castellbisbal i Sant Cugat, RubiTEA, DAPSI, la Llar Ca n’Alzamora i la Font del Ferro. A través d’activitats i parades informatives, aquests col·lectius van mostrar la seva tasca i les seves principals reivindicacions. Unes demandes que van recollir en un manifest elaborat conjuntament.

«Tots som persones amb els mateixos drets, més enllà que podem patir una diversitat funcional física, psicosocial, cognitiva o sensorial. I que, per això, la discriminació que les persones amb diversitat funcional patim no té sentit ni ha de tenir lloc possible en la nostra societat», diu el text, on també es recull el desig que «la nostra comunitat fomenti una mirada i actuacions adequades i respectuoses cap a les persones amb diversitat funcional i també cap a les seves famílies […] Estem assolint canvis, molt a poc a poc. No ens aturem ni baixem el ritme. Ans al contrari, treballem encara amb més força i decisió».

La celebració també va comptar amb actuacions de la colla de castellers, l’AV de Ca N’Oriol, l’Escola 8 Temps o l’Orquestra de Diversitat Funcional de l’Escola Municipal de Música Pere Burés, que va mostrar la gran tasca que realitza a través de la música.

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, ha mostrat la seva satisfacció per l’alta participació de la ciutadania i ha ressaltat «la creixent cohesió de les entitats que treballen en l’àmbit de la diversitat funcional.

La commemoració va arrencar divendres amb la projecció del film ‘Campeones’ a La Sala i finalitzarà aquest dimarts amb un taller infantil de llenguatge de signes a la Biblioteca Mestre Martí Tauler a les 17.30 h.