Alumnes de Batxillerat científic del Torrent dels Alous col·laboren en el projecte internacional MicroMón

Imagen noticia
Acord entre l’Ajuntament i la Generalitat per construir l’escola del Bosc però encara sense data
6 de mayo de 2019
Imagen noticia
El Balmes organitza la 5a edició de la cursa solidaria pel càncer infantil
8 de mayo de 2019

Alumnes de Batxillerat científic del Torrent dels Alous col·laboren en el projecte internacional MicroMón

Imagen noticia

Alumnes de l’institut Torrent dels Alous estan col·laborant amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en el projecte MicroMón, una iniciativa internacional en la qual l’any passat van col·laborar 276 universitats de 14 països diferents. L’objectiu principal d’aquest projecte és trobar candidats bacterians capaços de produir nous antibiòtics. Alhora, pretén animar les noves generacions científiques i donar a conèixer la preocupació per la resistència als antibiòtics habituals.

Els alumnes rubinencs participants en el projecte realitzaran al llarg de cinc sessions els passos necessaris per aïllar aquests microorganismes, des de la recollida de mostres, la sembra i ls selecció de possibles candidats bacterians a produir nous antibiòtics. Tot això, acompanyats per estudiants de microbiologia, microbiologia ambiental i biotecnologia de la UAB, que són els que fan de professors.

Fins ara s’han efectuat les dues primeres sessions i s’han valorat de forma molt positiva. El 4 de juny a les 18 hores, els estudiants del Torrent dels Alous prepararan una activitat a l’institut, oberta al públic en general, on exposaran tot allò après sobre el risc real actual de la resistència als antibiòtics.