Aprovat el toc de queda: prohibit sortir al carrer entre les 22 h i les 6 h

Imagen noticia
Desallotjat un local a la plaça Constitució on hi havia 17 persones al seu interior
23 de octubre de 2020
Imagen noticia
El CRAC inicia el cicle expositiu ‘Amb mans de dona’
27 de octubre de 2020

Aprovat el toc de queda: prohibit sortir al carrer entre les 22 h i les 6 h

Imagen noticia

El Procicat va aprovar ahir diumenge el confinament nocturn a Catalunya entre les 22 h i les 6 h, una resolució que va entrar en vigor ahir a la nit amb la finalitat d\’evitar activitats nocturnes d\’alt risc, tret dels desplaçaments o activitats considerades de caràcter essencial.

Així, queden prohibits els desplaçaments i la circulació per les vies públiques entre les 22 h i les 6 h, a excepció de l\’assistència sanitària d\’urgència, l\’adquisició de productes farmacèutics per raó d\’urgència (la més propera al domicili), així com per assistència veterinària urgent. Es permeten els desplaçaments per anar i tornar de treballar, amb el corresponent certificat de l\’empresa i també els desplaçaments de professionals i personal voluntari acreditat per fer serveis essencials, sanitaris i socials.

També es permet la mobilitat per tenir cura de persones grans, menors d\’edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables per motius inajornables. Una altra de les excepcions és l\’actuació urgent davant d\’òrgans judicials, el retorn al lloc de residència habitual en cas de viatge o tenir cura d\’animals de companyia el temps imprescindible, de les 4 h a les 6 h amb desplaçament individual proper al domicili. També estaran justificades altres causes de força major o una altra situació de necessitat justificada.

La circulació de vehicles per carreteres i vies que transcorrin o travessin l\’àmbit territorial de Catalunya estarà permesa sempre i quan tinguin origen i destí fora de Catalunya. També estarà permesa la circulació quan es tracti de transport de mercaderies.

Pel que fa a l\’horari màxim d\’obertura al públic, els serveis, activitats recreatives i esportives, comerç minorista i de restauració serà a les 21 h, tot i que la prestació de serveis de restauració a domicili serà a les 22 h. Pel que fa a les activitats culturals i els espectacles públics podran finalitzar a les 22 h i es permetrà el retorn dels assistents entre les 22 h i les 23 h.

La limitació horària no afecta els serveis essencials i d\’urgència, com sanitaris, sociosanitaris, farmàcies, combustibles, emergències i actuacions judicials.

L\’incompliment d\’aquestes mesures serà sancionada.