“Ara mateix el volum d’immigració que tenim a Rubí és una llosa per l’administració”

Imagen noticia
?’mnium Rubí organitza el ‘Superdissabte’ amb l’objectiu de reactivar el procés sobiranista
9 d'abril de 2015
El Celler inicia un cicle d’espectacles infantils
13 d'abril de 2015

“Ara mateix el volum d’immigració que tenim a Rubí és una llosa per l’administració”

Imagen noticia

BIOGRAFIA
– Josep Maria Enguix Belmonte
– 40 anys
– Nascut a Barcelona. Fa 16 anys que viu a Rubí
– És tècnic electrònic
– Treballa de tècnic audiovisual en un canal de televisió
– Milita al partit des del 2005
– Va fundar PxC Rubí
l’any 2009
– Candidat del partit en les eleccions municipals del 2011
– Ha figurat en llistes de PxC per al Congrés, el Parlament i l’Ajuntament de Barcelona.

-Quin és el projecte de PxC per Rubí?
-És molt divers i molt ampli, però bàsicament el que volem és canviar la forma de distribuir els ajuts socials, mirant ben bé on van a parar. Ha de ser una distribució equànime i amb preferència per la gent de casa. D’altra banda, Rubí és una ciutat industrialment morta perquè no s’han fet bé les coses, i s’hauria de reactivar la indústria perquè és l’única font important d’ingressos. També s’han de reduir els diners que reben els polítics i els partits polítics. Amb això podríem fer moltes inversions.

-Si es fa una redistribució perquè els immigrants no rebin ajuts socials, aquestes famílies estarien condemnades a la pobresa.
-No, hauríem d’assegurar-nos que els que reben les ajudes socials estan vivint a Rubí, en molts casos és gent ni viu a Rubí. I si una família està rebent una ajuda perquè té dos fills i continuen tenint més criatures, els hem de fer un Pla familiar. Si donem aliments a una família perquè estan a l’atur, com és possible que també rebin beques menjador? No podem donar ajudes sistemàticament perquè ells al final no fan l’esforç o quan troben una feina no els compensa.

-La gent de casa qui són? Gent que viu a Rubí des de fa 20 o 30 anys?
-Ens referim a la gent que s’ha integrat a la nostra ciutat i ha contribuït. Jo fa 16 anys que visc a Rubí, m’he adaptat i m’he integrat. Hi ha gent que fa 10 anys que hi viu però continuen sense tenir feina, no estan integrats, no parlen l’idioma… Això és el que volem diferenciar, la gent que ens esforcem perquè tiri la ciutat endavant, no la gent que ve de fora per aprofitar-se del sistema.

-I aquesta gent, què cal fer amb ells? Fer-los fora o mirar que s’integrin?
-Si entrem a l’Ajuntament mirarem bé la problemàtica de cada família. Estic convençut que els que porten poc temps o ni resideixen a Rubí, en el moment que tinguin un parell d’impediments, marxaran on tinguin els accessos més fàcils. Ara mateix el volum d’immigració que tenim a Rubí és una llosa per l’administració, moltíssima part del pressupost i de les ajudes va a parar a aquestes famílies. Si ells s’adapten i s’integren i aconsegueixen les seves feines no tenim cap problema.

-S’ha referit a reactivar la indústria per crear ocupació. Com ho farien?
-Tenim polígons molt grans però pràcticament abandonats. S’ha de crear una figura que contacti amb empreses per oferir la ciutat, hauríem d’estar en fires, en llocs de promoció de sòl industrial, buscar inversors. Hem de fer que l’oferta d’instal·lar-se a la nostra ciutat sigui tan atractiva que no es pugui refusar. Crec que no s’han fet prou esforços per promocionar la indústria.

-També ha dit que cal reduir la despesa política. Com?
-Una cosa són els sous dels regidors i una altra cosa les assignacions polítiques. Per a què serveix una assignació política a un partit si ja hi ha uns regidors que estan cobrant uns sous? Això s’ha de tallar d’arrel, que el Partit Popular rebi prop de 5.000 euros al mes en assignacions polítiques em sembla excessiu.

-Fa 4 anys es va quedar a molts pocs vots d’entrar com a regidor.
-En aquests anys hem estat fent feina de partit, donant-nos a conèixer, parlant amb la gent i mirant de créixer i per això crec que aquest any sí que podrem aconseguir representació.

-Creu que Plataforma és un partit a l’alça?
-Sí. És cert que la situació política és molt complexa però qui pensi com nosaltres ens ha de donar suport perquè no hi ha cap altre partit que representi aquesta idea.

Deixa un comentari