Arrenca la recollida de signatures per reclamar millores urgents de la sanitat a Rubí

Imagen noticia
Tornen els espectacles de jazz i poesia a l’Ateneu
6 de octubre de 2020
Imagen noticia
Disminució dels delictes de l’àrea bàsica policial de Rubí durant el 2020
8 de octubre de 2020

Arrenca la recollida de signatures per reclamar millores urgents de la sanitat a Rubí

Imagen noticia

El Moviment per a unes Pensions Públiques Dignes i la plataforma Rubí Sanitat ha iniciat aquest dimecres la campanya de recollida de signatures per reclamar mesures que consideren urgents per a millorar la sanitat pública a la nostra ciutat. El col·lectiu ha engegat la recollida de signatures aquest dimecres de 9 a 11 h davant el CAP Mútua Terrassa, dijous ho farà en el mateix horari davant el CAP Anton de Borja i divendres, en el de Sant Genís.

Durant l’assemblea d’aquesta setmana, durant la qual també s’ha preparat la mobilització prevista per al pròxim 17 d’octubre a les 12 h a la plaça Pere Aguilera, s’ha acordat els llocs on s’han deixat impresos per recollir signatures i a on la ciutadania pot adreçar-se si vol sumar-se a les reivindicacions. Es tracta de les Associacions de Veïns de Ca n’Oriol i Les Torres-Rubí 2000, el Centre Rubinenc d’Alternatives Culturals (CRAC), la Sala Neus Català i el local de l’entitat Associació de Solidaritat i Ajuda Veïnal (ASAV).

A més del 13 al 16 d’octubre també instal·laran paradetes de recollida de signatures a la cantonada del passeig Francesc Macià amb el carrer Sant Cugat de les 17.30 h fins a les 19.30 h i també a l’estació de Ferrocarrils.

Reivindicacions
Entre les demandes del col·lectiu, hi ha reforçar els recursos humans dels centres d’assistència primària de la ciutat, amb més metges de família, metges especialistes, com ara pediatres, infermers i infermeres i personal d’administració.

A més, demanen la reobertura dels CAP de manera global i amb atenció presencial, habilitant espais segurs i circuits de protecció per al personal i els usuaris, i que els tres centres sanitaris siguin de gestió pública, per evitar el lucre privat.

També reivindiquen una atenció hospitalària de proximitat, a través d’un hospital propi o un CUAP de gestió pública, i que mentre això es fa realitat es faciliti a la ciutadania el cost del transport i l’aparcament als hospitals de referència.

També s’exigeix a la Generalitat que destini el 25% del pressupost de Salut a l’atenció primària, seguint les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut i com fan a la majoria de països de la Unió Europea.

Totes les firmes recollides es lliuraran a l’alcaldessa, Ana M. Martínez, el dia de la mobilització per tal que aquesta les traslladi a la Generalitat. Tant el Moviment de Pensionistes com Rubí Sanitat animen la ciutadania a sumar-se a les reivindicacions i a participar el dia 17 en la manifestació.