Caçadors de Trastets compleix 5 anys amb més de 5.000 kg de deixalles recollides

Imagen noticia
Les gestions relacionades amb sancions de trànsit passen a tramitar-se a la Policia Local
2 de mayo de 2018
Imagen noticia
El canvi des de l’àmbit local i municipalista
4 de mayo de 2018

Caçadors de Trastets compleix 5 anys amb més de 5.000 kg de deixalles recollides

Imagen noticia

Caçadors de Trastets, una iniciativa promoguda pel rubinenc Javi Ruiz i el seu nebot per tal de netejar espais naturals i conscienciar sobre la importància de preservar el medi ambient, compleix 5 anys de vida. El maig del 2013 s’organitzava la primera trastejada, la primera jornada de neteja de l’entorn natural i durant aquests 5 anys ha aconseguit unes xifres de rècord.

Més de 3.000 participants, molts d’ells infants, han col·laborat en les més de vint trastejades que s’han organitzat al llarg d’aquests anys. Caçadors de Trastets han recollit més de 5.000 kg de deixalles i residus de l’entorn natural i ho han fet d’una forma lúdica i pedagògica, per conscienciar la ciutadania que cal establir una nova relació de respecte al medi ambient.

Al llarg d’aquests 5 anys, la canalla ha jugat un paper molt important. De fet, els Caçadors de Trastets van apostar per adaptar les trastejades a l’àmbit escolar per intentar difondre la iniciativa. Així, en col·laboració amb educadors ambientals, estudiants de Biologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), s’ha dut a terme un projecte dirigit a alumnes de 5è a 4t d’ESO de l’escola Rivo Rubeo i a l’institut Torrent dels Alous, que van participar en 8 sortides durant el 2016. Gràcies a l’èxit de la iniciativa, la Generalitat ha inclòs 15 sortides a la Guia d’activitats escolars.

Trastejades, exposicions, xerrades, activitats a escoles i casals diaris i d’estiu i col·laboracions amb altres entitats són algunes de les activitats promogudes per Caçadors de Trastets. Una feina que ha estat reconeguda amb els Premis al civisme a Rubí i fins i tot a ser finalistes en dues ocasions als Premis Europeus de la Prevenció de Residus. Recentment, també ha donat lloc al naixement de l’entitat Ran de Terra.

22a Jornada de neteja de l’entorn natural
Coincidint amb el 5è aniversari de la iniciativa, s’ha organitzat la 22a Jornada de neteja de l’entorn natural, que tindrà lloc diumenge 13 de maig al parc de Ca n’Oriol i el Torrent dels Alous. El punt de trobada serà a l’era de Ca n’Oriol a les 10 hores.

Després de la trastejada, s’oferirà una xocolatada i beguda als participants i s’organitzaran, com és habitual, jocs sostenibles i activitats de sensibilització mediambiental.