Campanya de vacunació contra la grip als centres de salut

Imagen noticia
Obres per ampliar i reforçar el pont del carrer Sant Joan
29 de octubre de 2019
Imagen noticia
Cal Gerrer: una indústria familiar de productes ceràmics a Rubí
31 de octubre de 2019

Campanya de vacunació contra la grip als centres de salut

Imagen noticia

La Generalitat, l’Ajuntament i els centres d’atenció primària de la ciutat fan una crida a la població per tal que es vacunin contra el virus de la grip. Del 4 al 15 de novembre, els CAP Mútua, Anton Borja i Sant Genís duran a terme la campanya de vacunació intensiva adreçada als col·lectius en risc: persones a partir de 60 anys, pacients amb determinades malalties cròniques, dones embarassades i personal sanitari d’altres serveis públics.

A més, una de les novetats en la campanya d’enguany és que el Departament de Salut ha inclòs la recomanació als infants prematurs nascuts abans de les 32 setmanes de gestació, que podran ser vacunats a partir dels sis mesos.

Aquesta temporada, està previst que el brot es produeixi a finals de desembre o principis de gener. Per acollir-se a la vacunació, cal demanar cita al CAP de forma presencial o telefònica o a través del portal La Meva Salut.

Rubí: baix índex de vacunació
A Rubí, l’índex de vacunació entre la població considerada de risc és baix. El col·lectiu que més es vacuna contra la grip és el de majors de 59 anys i així i tot no arriba al 50%. A l’àrea que inclou el CAP Anton Borja l’any passat es van vacunar el 41% d’aquest col·lectiu i al CAP Sant Genís la xifra va ser més baixa, del 40%. En canvi, al CAP Mútua, la cobertura va ser del 52%, però entre els pacients de més de 65 anys.
Pel que fa a la població de risc més jove l’índex de vacunació és escàs, al voltant d’un 10%.