Campanya solidària d’aliments per incentivar el reciclatge de vidre

Imagen noticia
Les dades epidemiològiques de Rubí continuen millorant
10 de diciembre de 2020
Imagen noticia
El documental del mes se centra en l’esclavitud de les treballadores de la llar filipines
14 de diciembre de 2020

Campanya solidària d’aliments per incentivar el reciclatge de vidre

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí i Ecovidrio han posat en marxa la campanya solidària ‘1 kg de vidre per 1 kg d’aliments’. La iniciativa és a benefici de la Federació Espanyola del Bancs d’Aliments (FESBAL) per ajudar a les famílies més necessitades i promoure el reciclatge del vidre.

Amb ‘1 kg de vidre per 1 kg d’aliments’, el consistori i Ecovidrio animen la ciutadania rubinenca a dipositar la major quantitat possible de residus d’envasos de vidre als tres contenidors identificats amb la imatge de la campanya, ubicats a la plaça del Mercat, a la plaça de Catalunya i a la confluència entra l’avinguda de Barcelona i la plaça del Doctor Pearson ─davant de l’Espai Expositiu Aula Cultural─. Per cada quilo de vidre que s’hi dipositi, Ecovidrio donarà un quilo de menjar al Banc d’Aliments. La campanya estarà activa fins al 16 de desembre, moment en què es farà el recompte de quilos de vidre recollits.

«El reciclatge del vidre és infinit. Cada cop que llancem un envàs de vidre al contenidor verd, aquest continua tenint vida i això contribueix al desenvolupament sostenible. I necessitem que aquests dies, que conviden més a la solidaritat ─tot i que cal durant tot l’any─, la Fundació Banc d’Aliments pugui tenir excedents per poder donar resposta a les necessitats de la ciutadania», ha dit l’alcaldessa, Ana M. Martínez.

Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient i Transició Ecològica, Andrés Medrano, ha posat l’accent en la necessitat d’augmentar els índexs de reciclatge de vidre a la ciutat: «Només la meitat del vidre que produïm a Rubí va al contenidor verd. L’altra meitat es llança al gris […]. Estem llançant, cada any, uns 150.000 euros de vidre al gris. Això no té sentit ni ecològicament ni econòmicament».

La campanya, que es desenvolupa a l’àmbit estatal, s’estén a 7 municipis catalans i a 39 localitats espanyoles.