Carme García: “Deixarem el POUM enllestit i el presentarem a l’oposició”

Imagen noticia
Entrega a l’Ateneu dels 7 premis ‘Reconeixement Gent del Barri, Gent de Rubí’
20 de enero de 2014
192 projectes de nova empresa passen pel Servei d’Assessorament de Rubí
22 de enero de 2014

Carme García: “Deixarem el POUM enllestit i el presentarem a l’oposició”

Imagen noticia

Malgrat que aquest executiu local, format per membres del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), no es tornarà a presentar a les eleccions municipals, la màxima responsable municipal, Carme García, ha assegurat que “mantindrem l’acció de govern fins al final de mandat perquè és la nostra obligació i sobretot perquè la ciutat no es pot aturar”.

Així ho ha assegurat García durant la trobada anual d’inici de curs amb la premsa local, la seva darrera com a alcaldessa, en una compareixença en la qual s’ha referit als principals projectes que es treballaran fins que les eleccions municipals donin pas a un nou govern. Precisament en referència a aquest, la primera edil ha apuntat que “es trobarà un Ajuntament ordenat, sanejat i posat al dia, no com el vam trobar nosaltres al 2003”.

La màxima responsable municipal ha assegurat que el consistori ha continuat treballant en el Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) i que “hi ha molta feina feta a nivell tècnic, a partir del consens amb la resta de partits i de les prescripcions de la Generalitat”. Segons García, el POUM quedarà enllestit abans que aquest executiu plegui, a falta d’alguns documents que s’hauran de fer en el moment, i serà presentat a la Junta de Portaveus, per tal que els diferents partits coneguin com queda el pla.

Pel que fa als projectes, García ha destacat que a finals de desembre es van adjudicar 92 de les 103 actuacions de millora de la ciutat previstes al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015 (PIFS), i que properament s’adjudicaran la resta de projectes. Segons l’edil, dos de cada tres empreses que assumiran aquests projectes són de Rubí.

Entre les inversions previstes hi ha l’arranjament de les conques II i III, que recullen aigües residuals de l’entorn de Can Serrafossà, La Perla i Ximelis. Es tracta de col·lectors en alta que la Generalitat hauria d’haver construït fa molts anys i que no ho ha fet, segons l’alcaldessa, per la qual cosa ara l’Ajuntament n\’assumirà la despesa, que ascendeix a 4 milions, i que posteriorment reclamarà al govern català.

Altres projectes del Pla d’Inversions són l’asfalt i millora de diversos carrers al casc urbà, a les urbanitzacions i als polígons, així com l’execució d’un parc a La Serreta, als terrenys a tocar de la comissària dels Mossos, “una demanda històrica dels veïns”, ha assenyalat García.

Les actuacions a les urbanitzacions, als boscos d’aquestes, a l’asfaltat i a espais municipals entre carrers són altres dels projectes que s’acaben de començar o s’iniciaran properament. La màxima responsable municipal també ha volgut destacar la construcció d’un edifici annex al Celler, la rehabilitació de l’escola Pau Casals, i inversions en la millora de la resta d’escoles públiques de Rubí.

D’altra banda, García s’ha referit a les actuacions previstes al Paquet de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi, dotat amb 3,6 milions. “Encara tenim més de 7.000 persones a l’atur i la crisi està afectant especialment les famílies. A les primeres que s’ha de rescatar és a les persones”, ha assenyalat.

Entre les noves mesures que contempla aquest pla, hi ha la subvenció de les obres d’adequació d’un local per a aquells ciutadans amb més de dos anys a l’atur i que vulguin obrir un negoci. També es preveuen subvencions per a ciutadans que contractin persones per suport a la llar, amb l’objectiu de regularitzar aquest tipus de feina que habitualment forma part de l’economia submergida i de crear nous llocs de treball.

Una nova edició del programa 6+6 i del 3+3 per subvencionar a empreses que contractin rubinencs a l’atur; cursos de formació per aturats i enguany també per treballadors en actiu i la repetició del curs intensiu d’anglès per a desocupats, que s’ampliarà també a d’altres idiomes, són altres dels projectes del paquet de mesures contra la crisi destacades per García, qui també ha ressaltat que “es dobla la inversió en els polígons industrials”.

Finalment, l’alcaldessa també ha anunciat que Rubí commemorarà el Dia de l’Energia el 13 i 14 de febrer per “compartir amb la ciutadania la feina que s’està fent en el marc del projecte Rubí Brilla i l’aposta de la ciutat per un canvi de model energètic”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *