Ciutadans acusa els socialistes d’haver pactat «amb els amics d’ETA»

Imagen noticia
Nova manifestació per reivindicar unes pensions dignes i en defensa dels drets socials
28 de febrero de 2019
Imagen noticia
Música, ball i diversió protagonitzen la multitudinària rua de Carnaval
4 de marzo de 2019

Ciutadans acusa els socialistes d’haver pactat «amb els amics d’ETA»

Imagen noticia

Ciutadans va presentar al Ple de febrer una moció per rebutjar la concessió d’indults als líders independentistes que actualment estan sent jutjats al Tribunal Suprem en cas que aquests acabin condemnats. La discussió del text va tenir un clar clima preelectoral i amb tocs d’ironia, especialment quan el regidor d’ICV, Pau Navarro va dir que la moció era ‘Spielbergiana’. «No hi ha ni sentència i vostès ja s’avancen a l’indult, sembla la pel·lícula ‘Minority Report'», va dir.

El diàleg, però, va anar pujant de to i al final el portaveu de C’s, José Abadías, va acusar el PSOE d’haver «pactat amb independentistes i populistes, el més ranci d’aquest país, els amics d’ETA». Tant PSC com Iniciativa van demanar al portaveu que retirés les paraules per respecte a les víctimes, cosa que no va fer. Després, el portaveu d’Esquerra, va retreure als socialistes que durant tot el mandat «hagin estat governant amb C’s i el PP» i va dir que si ERC governa, els socialistes passaran «quatre anys de purgatori» a l’oposició.

Sobre el contingut de la moció, el regidor de l’AUP, Aitor Sànchez, va criticar el fet que tant el PSOE com el PP han estat concedint indults a polítics condemnats per corrupció i va afirmar que «C’s no té cap proposta, igual que els mediocres que governen, del PP i el PSOE». Víctor Puig, portaveu de CDC, també va carregar contra el partit taronja, al qui va acusar de «mantenir un clima de malestar» i es va burlar del «circ ridícul» d’Inés Arrimadas a Waterloo.

La moció va ser tombada amb els vots en contra del PSC, ERC, l’AUP, ICV, CDC i Sergi García. VR es va abstenir i C’s, i els regidors no adscrits José M. Mateo i M. Dolores Marín hi van votar a favor.